Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy kell dvd-t írni nero-val?...

Hogy kell dvd-t írni nero-val? (lent)

Figyelt kérdés
van egy videóm,amit szeretnék kiírni dvd-re. hogy kell úgy megcsinálni,hogy arra a dvd-re többet már ne lehessen írni? ja,és amikor első próbálkozásra kiírtam,nekem úgy hozta fel amikor beraktam a dvd-t,hogy volt egy mappa és abba volt a videó..hogy kell úgy csinálni hogy ez ne legyen? tehát,hogy egyből felhozza a videót. (ajándék lesz,ezért fontosak ezek) KÉRLEK SEGÍTSETEK!! HOLNAPIG KELL!

2014. máj. 13. 06:56
1 2
 1/12 P.O.C. ***** válasza:

Hogy ne lehessen többet rá írni, azon könnyű segíteni, a végén bejelölöd a lemez lezárása opciót.

Hogy autonomikusan induljon a lejátszás, azt szerintem úgy tudod legkönnyebben megoldani ha hagyományos Video DVD formátumba alakítod át, amikor van egy video_ts, audio_ts mappád.

Legalábbis régen így volt, én a 6.x -es verzió óta nem használtam nérót. Tehát lehetséges hogy a konvertálást más programmal kell megoldanod.

2014. máj. 13. 07:18
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha DVD-Video formátumot akarsz írni (MPEG2) akkor a szabvány szerint lesz egy VIDEO_TS és egy AUDIO_TS mappád. Ez kikerülhetetlen, mert így szabványos. Az asztali lejátszók is csak így fogják kezelni.

Magát a videót fel lehet írni a DVD lemezre más formátumban is, de akkor nem a DVD-video írás opciót kell választani, hanem adatlemezként kell kiírni.

Persze tudni kellene, hogy a forrásfájl (amit fel akarsz írni) milyen kiterjesztésű.

2014. máj. 13. 07:19
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi! nem nagyon értek hozzá szóval leírom. tehát,olyan formátum kéne amit laptop és dvd lejátszó is lejátszik. (azt tudom,hogy a dvd lejátszó /SONY/ játszik divx-et. azt nem tudom,hogy ezt lejátssza -e a laptop.) mp4-be van jelenleg a videó,de ezt ugye nem játssza a dvd lejátszó.. szóval olyan kéne,amit mindkettő játszik. és ezt a mappás dolgot nem tudom,mert itthon van sok film dvd-n,de azoknál nem szokott mappát felhozni,hogy válasszam ki a filmet,hanem berakom és már indítja is. (remélem érthető lesz a laikus fogalmazásom..:) )
2014. máj. 13. 07:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha a DVD filmjeidet bearakod a számítógép meghajtójába és nem elindítod, hanem a fájlkezelővel megnézed mi van a lemezen, akkor ott lesz az a két mappa. Az AUDIO_TS üres, abban nem találsz semmit, de ha a VIDEO_TS-t megnyitod, abban lesz egy csomó fájl. (Nem csak egy film)

Vagyis a két mappától nem kell félned, attól még automatikusan indul a video, hogy azokban vannak a fájlok.

2014. máj. 13. 07:54
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi,ment a zöld kéz! akkor ezek szerint én rontottam el valamit.. nagy kérés lenne,hogy légyszi írd le,hogy akkor mit hogy csináljak? tehát,hogy hogy írjam ki.mit állítsak be,ilyenek..kérlek!
2014. máj. 13. 08:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a videót, úgy érthető lesz:

http://www.youtube.com/watch?v=u66E3TPufwQ

2014. máj. 13. 08:31
 7/12 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha konvertálod Dvd-videoba az mp4 filmedet. DvdFlick ami ingyenes, de a ConvertXtoDvd a legjobb, ami fizetős. De ez időigényes.

Vagy beszerzed avi-ban, és akkor esélyes, hogy xvid vagy divx kodekkel készült, amit ismer a dvd lejátszód. Mert gondolom ezért nem megy a lejátszás most. Valószínűleg x264-el készült.

Ha sikerül avi-ban, akkor nem kell konvertálgatni, csak adat dvd-ként kell kiírni magát a fájlt és nem a mappát. xyz.avi-t... Több filmet is kiírhatsz egy lemezre, akkor menüből indíthatod melyiket nézed.

2014. máj. 13. 10:07
 8/12 A kérdező kommentje:
óóóó nagyon köszi! konvertáltam DVD Flick-kel és le tudja játszani mind a kettő!!! már csak ki kell írnom normálisan
2014. máj. 13. 13:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Tök jó...:)

Egyébként a DvdFlick is képes több filmet "egybekonvertálni".

Menü lesz szintén az elején. Ha a minőség rovására megy a több film (mondjuk 3 db), akkor úgyis "kiabál"...piros lesz a baloldali sárga sáv. De van, hogy csak egy megy...

2014. máj. 13. 14:28
 10/12 A kérdező kommentje:

basszus...írásnál ezt írja ki: Néhány fájlt nem lehet az összeállításhoz hozzáadni.

Az alábbi fájlok nem lehetnek egy DVD-videó összeállítás VIDEO_TS könyvtárában. Csak a DVD-Videónak megfelelő

VIDEO_TS.IFO,

VIDEO_TS.VOB,

VIDEO_TS.BUP,

VTS_nn_0.IFO,

VTS_nn_0.VOB,

VTS_nn_0.BUP and

VTS_nn_m.VOB

fájlokat lehet a VIDEO_TS mappába másolni. Fájlokat egy eredeti DVD-Videó lemezről másolhatunk be vagy használjuk a NeroVision Express programot, hogy szabványos *.avi and *.mpg fájlokból DVD-Videót hozhassunk létre.

most akkor mit csináljaaak?

2014. máj. 13. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!