Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha egy weboldalamnak sok a...

Ha egy weboldalamnak sok a látogatója/esetleg felhasználója/, lenne olyan vállalat aki befektetne az oldalba?

Figyelt kérdés
2015. márc. 18. 09:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

napi szinten találkozok "forradalmi, új ötletekkel", kb. havi szinten újra-újra ugyan azokkal, más-más emberkétől.

Persze, 90% -ának semmi komoly pénze, a projekthez...

Legyen óccón, ingyenes dolgokból...

2015. márc. 18. 20:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Facebook nagy ötlet? Korábban is léteztek közösségi oldalak, az sem egyedi ötlet, még itthon a wiw is hamarabb elindult. Nulla infóval biztos nem találsz befektetőt
2015. márc. 18. 21:09
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Tibor ez igaz :) sokan érzik, hogy forradalmi ötletük van anélkül, hogy egy kis kutatást végeznének és rájönnének, hogy nem is olyan eredeti. Az persze nem szabad, hogy bárkit is eltántorítson a megvalósítástól, hogy már más megalkotta, mert mindig lehet plusz dolgot belevinni dolgokba, de ugyanolyan századikat csinálni értelmetlen. lásd pl. Apple, valóban innovatív terméke nem sok volt, inkább újrafeltaláló (bár ez jobban ment Jobs idejében...) Rengeteg ötletgazdát tudok én is, aki nulla forinttal szeretné lefejleszttetni az elképzelését és majd a profitból fizetne :) Ilyenkor lehet megoldás a crowdfunding, pl. a Kickstarter is jópár magyarnak is segített. de nulla infó, nulla befektetés... Ajánlom ezt a naplót elolvasásra, tanulságos: [link]
2015. márc. 18. 21:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Magyarországon szimplán ötlethez befektetőt keresni nehéz, szinte lehetetlen. Csak akkor van rá hajlandóság, ha már fel tudsz mutatni valamit, vagy elindítottad. Arra keress megoldást, hogy mihamarabb valamit lefejlessz akár a fejlesztőd mellé csapott gyakornokokkal, és ha tényleg nagy ötlet, akkor már esélyesebb, hogy valaki lát benne egy kis szikrát. ha már lesz befektető, akkor lehet tökéletesíteni, a the facebook se volt egy programozói csoda....
2015. márc. 18. 21:31
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem az ötlethez kell a befektető.

Ilyen oldal nincs mégegy, tudom, lehet és könnyű b*szt*tni, de annyira eltértünk a kérdéstől. Bocsánat ,hogy ki mertem találni olyat ami még nincs, próbáld meg te is légy sikeres Szia.

Én csak azt kérdeztem, hogy ha van megfelelő mennyiségű látogató esetén ha felkeresnék vállalatokat, van-e rá lehetőség, hogy befektessenek rá. Vagy tőzsdepiacra kell vinni, vagy hogy működnek ezek a dolgok?

2015. márc. 18. 21:40
 16/20 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy olcsón, meg ingyen meg ilyenek.. Pusztán annyit árultam el magamról, hogy bevételkiesésem volt, Ennek ellenére, lehet hogy még így is 2x annyit kaptam kézhez mint te. Tudom, a kérdésből teljesen, úgy lehet megítélni a dolgot, hogy a pénzért egy az egész. De van egy hatalmas nagy problémám, és tapasztalatok alapján, nagyon sok embernek van ugyanazon problémája, ami ezzel az oldallal kiküszöbölhető. Elsősorban a saját, és a környezetem, majd az egész közösség segítése a cél. Azután, majd ha elterjedt , utána befektetőkeresés. Meg is lehessen belőle élni, azután meg jól élni.

Sok ember figyelmébe ajánlanám: Kritikusnak még sosem állítottak szobrot. Csak annak aki magasról tett az emberek negatív véleményére, és folytatta útját a sikerig.

2015. márc. 18. 21:48
 17/20 anonim ***** válasza:
63%
Ahogy sejtettem is, csak törölték: spanyolviasz.
2015. márc. 19. 01:06
 18/20 A kérdező kommentje:
Irigykedj csak. Inkább te is gondolkodj azon, hogy mi az ami még nincs, mi az amivel segítheted, magad, és az egész internezező társadalmat. Csak gondolj bele, ha minden új fejlesztéshez, találmányhoz úgy álltak volna hozzá elődjeink, akkor mi lenne, semmi. Csak hogy kicsit még negyképűsködjek, meg is látszik, hogy 37%-ban adsz hasznos válaszokat. Hö Hö Hö :D
2015. márc. 19. 19:48
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy nagyon-nagyon jó ötletem.

Sőt még leprogramozni is le tudom...

De ahhoz a kibąszot irodákhoz, emberekhez, szerverekhez, marketinghez kell több 100 missi, hogy eltudjon indulni...

Valaki megdobna ennyivel?

2015. márc. 20. 07:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nem tudom, hogy mi az "ötlet", hogy valóban spanyol viasz, vagy forradalmi, stb. Az biztos, hogy nem irigykedek, bár kérdésed és hozzászólásaid alapján eleinte csak tájékozatlannak, majd egyre ellenszenvesebbnek tartottalak. Ezzel együtt a legjobbakat kívánom, és ezért adok egy-két tanácsot, amit általánosságban lehet hasznosítani. Ha nem tetszik, ne fogadd meg, menj csak a saját fejed után akár a falnak is!

1. Az "ötlet" önmagában nagyon nem elég: +1 programozó is kevés. Kell a pozicionálás is, hogy minden téren egységes legyen az összkép, következetesen a célközönségnek szóljon a stílus, a felhasználói felület... Fontos az eszköztár, tehát itt a szerver, stb. a marketing, ami szintén összhangban van a pozicionálással, hogy azzal a számodra fontos fizetőképes réteget fogd meg, ill. az esetleges reklámozók - ha eléred a napi 30.000-es látogatottsági szintet, majd tudjanak dönteni. Fontos a folyamatos fejlesztés, annak átgondolása, hogy kb. mennyi időt és pénzt adsz a megvalósuláshoz. Neked úgy látom halvány lila lövésed sincs a marketinghez, és sok más dologhoz sem, ami nagyon megnehezíti a dolgodat. Fontos a fenntarthatóság. Kell kezdőtőke, és tisztában kell lenni a feladatmegosztásokkal, mindenhez megfelelő emberek kellenek, a bizalmatlanság ebben az esetben nagy bukáshoz vezethet, és akkor aztán lényegtelen, hogy ellopják az ötleted, vagy becsődölsz. A "befektetők" lassan jönnek, ha jönnek, csak akkor, ha biztosnak látják, ha a befektetésük valamilyen módon megtérül (reklám, részesedés, stb.) csak úgy szíre-szóra nem nagyon szokott senki milliókkal dobálózni. Kérdés, hogy hogyan tudod megszólítani a "befektetőket" úgy, hogy nem mondok semmit, mert nehogy lenyúlják az ötletet... aki meg akarja, az kb. úgy is lenyúlja, ha már kész vagy, és kis változtatással megvalósítja a maga verzióját (ha valóban hú de nagy eredetiségről van szó) Ott van még a mindenféle szabadalmi és szerzői jogi védelem, ez is mind pénz, ügyvéd, marketing, menedzser, fejlesztők, tesztelők, könyvelő... hány ember? Van ezekre pénzed? Fel vagy rá készülve? Ha nem, akkor borítékolható a bukás még akkor is, ha a "21. század kerekét" találtad fel.

Úgy érzem, szakmailag is és személyiségileg is kiforratlan vagy, még nem állsz készen a kezdésre, de ne legyen igazam, tegyél amit akarsz, nem irigylem tőled a sikert, csak sajnálnám a bukást. Mindenesetre ha bejönne, én csak nyernék vele: vagy közvetlen haszonélvezőként, vagy ha másként nem, a profitból való adózásod miatt. Az, hogy plusz egy villa a Rózsadombon, azt hiszed izgat engem, vagy bárkit is itt? nem vagy te se kutyánk, se macskánk, véleményünket írtuk le mindannyian.

2015. márc. 23. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!