Bőrfeszesítő krémeknek van bármi értelme?
Idén töltöttem a 40-et, és hiába a sok edzés, az egészséges étkezés és a vékony testalkat, sajnos a bőröm már nem olyan feszes mint régen, főleg has tájékon látom nagyon. Nyilván ez normális, korral jár, de azért jó lenne enyhíteni rajta amennyire lehet. :) A bőrfeszesítő krémeknek van értelme? Már azon kívül hogy hidratálnak és finom az illatuk? :) Érdemes venni, vagy ne szórjam erre a pénzt, maradjak inkább a szokásos testápolómnál? Konkrét márkákat is írhattok. :)
Kollagént próbáltam szedni, de iszonyú pattanásos lettem tőle... Majd azt még megpróbálom újra, csak kisebb dózisban.

válasza:

válasza:

válasza:Önmagában a megfelelő hidratálás is hatalmasat javít a bőrképen, még ha nincs is benne semmi "feszesítő" - utóbbitól nem várhatsz csodát, a bőrképet javítják, a bőrállagot, ereszkedést nem igazán. Ha nem szeretnéd szórni a pénzt, lehetőleg válassz minél nehezebb testápolót (testvaj állagig), szerintem az lesz összességében a leghatékonyabb ÉS legolcsóbb. Zuhany után ne törölközz, csak söpörd le a vizet és nedves bőrre kend a testvajat - kevés kell, a tömörségét úgyis oldja a víz, és a hidratálás sokkal jobb, ha a bőrt nem szárítod ki előtte törölközővel, hanem használod a felázott bőr saját nedvességét. Egy puritán Vaseline vagy Garnier száraz bőrre való testápolóval is, ami "megáll a flakonban fejjel lefele", ki tudod próbálni, látványos változás lesz, ha most csak könnyedebben krémezel. Egy próbát szerintem megér.
Amikor új testápolót veszel, Q10, urea, A vitamin = retinol (terhesen/szoptatás alatt ezt ne!!), ceramidok, niacinamid, C vitamin, tejsav stb jöhetnek, váltogasd őket nyugodtan, amikor kifogytál, vegyél következőnek mást.
(46)
Kapcsolódó kérdések:
Ügye manapság a hogy Magyarországra költözött a spanyol éghajlat napoztam sokat ( póló nélkül), most is azt csinálom 20 fokban, érzem hogy erős a nap de ilyenkor már lehet barnulni?
Megpillantotta egyet a Lidl-ben, és elgondolkoztam rajta. Tisztában vagyok vele, hogy a víz bevitelt és a mozgást nem helyettesíti de azért némileg hozzájárul valóban a narancsbőr eltávolításhoz? Vagy csak jó masszírozó készülék legalább?
Kedvenc árnyalatom túl sötét nekem, 5ös szinmélységű (mahagónis barna) 6ost kevertem hozzá (sima sötétszőkét), talán leheletnyivel lett világosabb. Megpróbálnám 7essel, van értelme? Vagy ugyan úgy a sötétebb dominál, vagy esetleg vmi lehetetlen hajszín jönne ki?
A kellékesben nem azt kaptam, amit szerettem volna, hanem ezt: Nekem bár hullámos hajam van, de 2 naponta vasalom. Visszavinni nem szeretném, több lenne az útiköltség és mindenki egyenes hajú körülöttem :/
Szoktátok használni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!