Akinek volt már írna nekem a rosacea nevű bőrbetegségről? Mit tesz ellene? Engem nagyon zavar! Érdemes belevágni a gyógyszeres kezelésbe? Az mivel jár?

válasza:Anyukámnak van sajnos (de még így is nagyon szép :) ).
Az antibiotikumos kezelés valamennyit segít, de sok a mellékhatása, és nem egy végleges megoldás. Sajnos tökéletes megoldás tudtommal nincs, de lehet próbálkozni a gyógyszerrel, speciális kencékkel, lézeres kezeléssel. Azt gondolom tudod, hogy a naptól nagyon védened kell az arcod. Sose napoztasd szándékosan, ha pedig mégis kimész a napra (fürdés vagy ilyesmi), akkor tegyél rá direkt arcra való magas faktorszámú naptejet.
Amúgy az alapozó és a púder rengeteget segít a kinézeten.:)

válasza:

válasza:Anyumnak is rosaceája van.
Ő felkeresett egy orvost itt a neten,már nem tudom pontosan,hogy kit de elment egy kezelésre és javult.Nézelődj te is a neten!
Ő még faktoros alapozót használ ha utcára megy.
Kapcsolódó kérdések:
Úgyértem, hogy ha egy lánynak vannak pattanásai akkor már nem is jártok velük?
Most a fiúkat kérdezném,hogy zavar titeket,ha egy lánynak karikás a szeme? =o
Az a helyzet, hogy holnap randizok egy lánnyal és alapjáraton kicsit pattanásos vagyok, de nem vészesen.Ez nem is lenne (nagy) gond, de valamiért most kijött egy csomó és eléggé feltünőek. Hiába kenem krémekkel, holnapra nem múlnak el. Ezért visszautasíthat a lány? Ti hogy reagálnátok le ezt?
Menstruáció előtt kb 2 héttel nagyon sok nagy pattanás jön ki az arcomon,és néha még a nyakamon is van pár db. Amikor szépen leszáradnak,2 hétig szép tiszta a bőröm,aztán újra kezdődik minden. Nem használok alapozót,mert úgy tudom az még csak ront a helyzeten....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!