Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pattanásra jó a tejtermék,...

Pattanásra jó a tejtermék, vagy nem?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy a tejtermékek rosszak a bőrnek, segítenek a pattanások kialakulásában. Viszont azt is olvastam, hogy a probiotikum pedig segít a pattanások ellen. Utána néztem, hogy a probiotikum legjobb forrásai a kefir és a youghurt, tehát 2 tejtermék.

Így most össze vagyok zavarodva, hogy akkor most jó-e a kefir és a youghurt a pattanások ellen, vagy sem.

Mivel ugye tejtermékek, viszont probiotikumot is tartalmaznak.


2018. dec. 30. 13:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egyénfüggő. Aki pl. csak extrém enyhén laktózérzékeny, ott már el tudom képzelni, hogy kipattog tőle. Ugyanez a helyzet pl. a gluténnal is: nem mindenkinek tolerálja a szervezete.

Ovo-lakto vegetáriánus vagyok, és minden reggelemet egy pohár tejjel kezdem, és nincs tőle semmi bajom. Én anno egészen más miatt voltam pattanásos/kiütéses.

Ajánlom a jojoba olajat. Amióta minden nap használom az arcomra, bababőröm lett, ami elég hihetetlen a nem túl esztétikus előzmények után.

2018. dec. 30. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szóval: nem a tejtermékek fogyasztásától lesz pattanásos a bőr, hanem van jópár ember, akivel nem kompatibilis, és ezt így jelzi a szervezete.

Itthon a laktózérzékenység egyébként népbetegség. Sokkal nagyobb százalékban van jelen nálunk ez a fajta intolerancia, mint pl. a germán, szláv, illetve latin embereknél. ugyanis mivel a magyarok ősei nagyrészt ázsiaiak voltak - az ő szervezetük pedig nem bírja lebontani a laktózt -, főként csak savanyított tejtermékeket ettek.

2018. dec. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Teljesen egyén és bőrtípus függő. Van, aki a paradicsomtól lesz pattanásos, van akinek jobb lesz tőle. Van, akinek jót tesz, ha sokat van napon, van akinek a nap hozza elő a pattanásait. Ki kell tapasztalni, hogy a te bőröd mit tolerál.


A laktózérzékenységgel kapcsolatban: a felnőttkorban kialakuló laktóz intolerancia NEM betegség. Az emberben természettől fogva genetikailag kódolt, a laktózbontásért felelős DNS szakasz csak gyermekkorban működik, felnőttkorban inaktívvá válik. Ez a vad típus. Azonban a laktózbontâsért felelős génnek van egy olyan allélja, amely lehetővé teszi, hogy az ember szervezete felnőttkorban is képes legyen laktózt bontani. Ez recesszíven öröklődik, aki ezt örökölte, az minden gond nélkül tud tejet fogyasztani felnőttként. Ez igazából egy mutáció, ami az északi népekben gyakrabban van jelen, ez igaz.

2018. dec. 30. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!