Szerintetek minden esetben öregít 40 èv körül a hosszú haj?
39 èves vagyom barna,ès majdnem göndör a hajam
.4 ève vágatok folyamatosan frizurát magamnak,ès most kicsit meguntam
.Kaptam olyan visszajelzèst is,hogy dögösebb vagyok ,ha max.a vállamig növesztem.Termèszetesen ez ízlès dolga is.

Pont, hogy a rövid haj öregít. Nézz körbe, szinte az összes idős néninek, 50 fölötti nőnek mind rövid a haja. Számukra már szerintem macera a hosszú haj.
Én soha nem fogom levágatni.

Nekem is hosszú hajam van 44 évesen.18 éves koromtól egészen 36 éves koromig max vállig érő volt,de nagyon vágytam arra,hogy újra hosszú legyen,mint fiatalkoromban.
Nos,eleinte szerettem,de egyrészt 40 éves korom után eléggé elkezdett hullani az addig nagyon sűrű hajam,ezáltal nincs szép tartása,nyújtja,öregíti az arcom(ha nem csinálok vele semmit,csak úgy lóg),másrészt visszanézve a vállig érő hajamat,szerintem is fiatalosabb.Plusz a napokban láttam valami reklámot,azt hiszem krémet reklámoznak benne térdre és van benne 2 idős nő,az egyik rövidebb,divatosabb hajjal,a másik hosszú barna hajjal és hát egyértelműen a rövid hajú volt a fiatalosabb,bár arcra egykorúak voltak.

"Nézz körbe, szinte az összes idős néninek, 50 fölötti nőnek mind rövid a haja"
Tehát szerinted attól hogy valaki vékony akkor keveset is eszik? Baromság.
Ha idősebb arcod van egyértelműen öregít. A fiataloknak általában jól szokott állni (vagy annak akinek fiatalos arca van), és ahogy idősödnek egyre rosszabbul áll a hosszú haj. El is gyengül, de gondolj bele hogy full ráncos archoz hogy néz ki egy derékig érő haj.
Láttam már 50-60 éves nőt festett fekete hajjal ami a seggéig ért, és nem volt szép látvány.
Tehát: Nem mondanám, hogy öregít, de ezt az arcodhoz kell látni. Ha fiatalos arcod akkor lehetséges hogy bármekkora jól áll, viszont ha annyira nem akkor nem feltétlen előnyös egy derékig érő haj.

Nem lehet általánosítani. Van akinek 60 évesen is gyönyörű hosszú haja van, másnak már 30-40 évesen is ritkás.
Nekem egyébként hosszú, jövőre leszek 40, szerencsére nem nagyon látszik rajtam. Volt rövid is, igazából a fülig érővel néztem ki a legfiatalabbnak, de az nekem kényelmetlen, hogy a homlokomba lóg (vagy egész rövid, vagy akkora hogy össze tudjam fogni, ezeket tudom hosszútávon elviselni).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!