A divatmajmolás az egyik legnyagobb környezetszennyezés a világon. Miért nem lépnek fel ez ellen a környezetvédők?

válasza:Pont ez az, ami a legkevésbé probléma, nagyságrendekkel többet számít pl az autóhasználat, a repülés, a termöterületek vegyszerezése, a nem szelektív szemétgyüjtés, az újrahasznosítás hiánya, a vízpazarlás, stb.
A divat követése ezekhez képest elenyészö tényezö.

válasza:Sajnos létrejött egy ipar, ami ebből él. Az anyagok egyre silányabbak, ráadásul a Shein és hasonló kínai szemétgyárak térnyerésével ez csak rosszabb lett az elmúlt években. Remélem, hogy a jövőben szigorúbban lépnek fel ezügyben, és legalább az EU-ból kitiltják őket.
Mert a 100% nejlon anyagú felsők, amikben már egy perc után bűzlik az ember, és egy mosás után szét is szakad, nem ér semmit.
Z generációs vagyok, és a korosztályom egy részének már megjött az esze. Egyre több a vintage és fast fashion üzlet, és már inkább a “retró” és különleges darabok vadászása lett népszerű.
Egységes “divat” szerintem már nem létezik. Mindenki a saját social media világában él, és az algoritmusok mindenki elé a saját ízlésének megfelelő esztétikát tolja. Már celebek közt is népszerű, hogy (nyilván méregdrága, de) vintage ruhákban jelennek meg díjátadókon.

válasza:Néhány millió környezetvédő nem fogja megváltani a világot.
Ahhoz be kéne zárnia az összes multinak, ami 100 év alatt tönkrevágta a természetet és a klímát.

válasza:#1-es
Valahol olvastam, hogy a textilipar, ruhaipar az egyik legnagyobb környezetszennyező.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A damil némi használat után eltűnik ugyebár valahova... Nem környezetszennyező ez?
Hogy miközben az amerikai vezetés számos ország és különféle külföldi politikai szervezetek támogatására több száz (vagy talán több mint 1000) milliárd dollárt költ, addig ennek a New York City-ben (Brooklyn és Queens határán) lévő méregraktár kis folyónak és...
A globális felmelegedés ellen tett környezetvédelmi intézkedések hatását jelentősen gyengíti? A Föld még kitermelhető nyersanyagkészletét mennyire fogyasztja egy ilyen méretű háború?
Most ezt úgy értem, hogy ha egy másik faj intelligenciájának evolúciója járt volna be a a miénkhez hasonló utat. És pl a macskákkal, medvékkel, egerekkel, zebrákkal stb rokon faj lenne a helyünkben. Szóval, ha megnézzük, hogyan viselkednek egyes fajok a természetben,...
A gázerőművek amellett, hogy jelentős üvegházhatású CO2-t bocsátanak ki, rákkeltő nitrogénoxidokat is juttatnak a levegőbe. Most ahelyett, hogy a meglévő gázerőművek nagy részét is belátható időn belül bezárnánk, újakat (!) építünk.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!