Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mindenkinek van valami függősé...

Mindenkinek van valami függősége? (pl vásárlás)

Figyelt kérdés

Sajnos tudatosult bennem, hogy mindig van valamilyen függőségem. Régebben a kozmetikumok voltak azok (ajakápolás, hajápolás, parfümök). Erről mostanra sikerült teljesen leszoknom, már csak azt veszem, amire szükségem van. Utána volt egy pár hétig tartó színes csíkos zokni mániám, amikor vettem kb egy teherautónyi csíkos kis zoknit, tetszenek.

Ma már csak tanulási függőségem van. Jó a nyelvérzékem, ezért állandóan ha folyékonyan megtanultam egy nyelvet, már állok is rá a másikra. Most épp kettőt párhuzamosan.

Másnak is van valamilyen függősége? Miben nyilvánul meg? Le szeretnél szokni?

2014. máj. 9. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is van mindig valami, volt mikor hajfestékekből vettem minden héten egy dobozzal, volt mikor alapozókat gyűjtöttem, vagy hasonló cuccokat, amikor munkám miatt ilyesmit nem használhattam akkor ezzel leálltam, de akkor elkezdtem venni játékkonzolokat, játékokat dögivel hozzájuk, igen drága muri. Volt hogy tanfolyamokat akartam végigcsinálni az elonál... angol, német, japán, gitár, stb.

Végülis mindig van valami, leszokni nem akarok, mert nem káros dolgok, pénz van rá még egyelőre. Ha nem lenne akkor meg leszoknék gondolom...

2014. máj. 9. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:
boltkóros
2014. máj. 9. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Sminktermékeket én is gyűjtök, de nálam időszakos...Pl ha épp nincs megfelelő alapozóm, akkor veszek vagy 6 félét...aztán amíg el nem fogynak nem veszek, de közben elfogy egy rúzsom, felhalmozom azokat...ha szájfényem fogy el, abból veszek egy rakatot...

És mostanában a hajfestéket is négyesével veszem, mert nagyon ritka a szín, és amikor hajat akarok festeni sose lelek...

Egyébként testékszer függő is vagyok...az első furatom óta rendszeresen visszajárok, és még párat szeretnék, de egyelőre a pénz és az iskola akadályoz benne...Olyan jó érzés, hogy felelősségteljes piercing tulajdonosként kezelgetem...négy hétig max, aztán olyanná válik, mintha ott se lenne, ezért kell egy új, amit megint kezelgethetek...(Nem tarthatok kis állatot, így fejlesztem a felelősségtudatomat: ha valami véletlenül elfertőződne, akkor megtanulhatnám a tetteim következményének felvállalását is, de szerencsére tényleg nagyon rendesen ápolgatom az összeset, így semmi ilyesmi bajom nem volt belőle...és remélem nem is lesz...akkor kiszedném az összes ékszeremet, hogy nem vagyok képes még azt se normálisan viselni, akkor inkább nem kell...)

És nem szeretnék leszokni...listám van még, hogy miket szeretnék betetetni, ha betelik a lista, akkor "kielégülök", és onnantól több ékszer nem kell majd, akkor lesz egy új mániám: lehet rászokok az ékszerek vásárlására, hogy cserélgethessem az enyéimet, de lehet újra könyveket fogok vásárolni (az is havonta egyszer rámtör, és olyankor minimum 10 könyvet megveszek egyszerre, ahogy elolvastam őket veszem a következő adagot)

Egyébként szerintem mindenkinek van valamilyen függősége...és szerintem jó is...legalább leköti magát az ember, és a függősége ki is elégítheti bizonyos vágyait...ha tárgyakat vesz, akkor a birtoklási vágyát, én a felelősségtudatomat táplálom a függőségemmel, stbstbstb...:)

2014. máj. 9. 17:07
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem pl a rajzolas. van mikor ram jon a rajzolhatnek es akkor ejjel nappal gyartom a rajzokat. maskor pedig semmi :)
2014. máj. 9. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem nincs, néha valami megtetszik akkor rákapok, de akkor se leszek függő.
2014. máj. 9. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Melltartó, ha tehetném minden héten vennék egyet!
2014. máj. 9. 20:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó jelenleg nekemis ugyanez(és fehérneműk) xĐ
2014. máj. 21. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!