Goth stílusú lányok! A szüleitek, illetve a környezetetek mit szól ahhoz, hogy ilyen stílusban öltözködtök? A szüleitek nincsenek kiborulva a goth stílusotoktól?
Amikor goth vagy alter stílusú lányt látok az utcán mindig ez a kérdés merül fel bennem, hogy a szüleik hogyan viszonyulnak ehhez a stílushoz, nincsenek-e kiakadva rajta, hogy a lányuk így öltözik.
Kíváncsi vagyok, hogy az esetetekben van-e ellenzés a szülők részéről.

válasza:Számomra a goth nem csak egy felszínes “stílus”, és nincs ínyemre, amikor a közvélekedés szerint csak egy sztereotíp külsőség megnevezésére van redukálva ez az egész. Mert a zene és a világlátás a lényeg. És nem leszek kevésbé goth attól, hogy néha kéket vagy fehéret is hordok.
Rég felnőttem, nem tegnap öltöttem magamra az extrém gúnyát, így semmilyen szinten nem akadályozhatnának benne. (Viccesen is nézne ki…) A szűk családom megszokta, nekik nem fura.
Az, hogy “ki mit szól hozzá”, hidegen hagy. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok rossz ember. Ugyanakkor jó szűrő arra, hogy akik csak külsőség alapján ítélnek, minél távolabb kerüljenek a látóteremből. A mai világban már kevesen rugóznak ezen, mert ma már a popkultúra rajongói is “alter” sminkben feszítenek. Ahol kuriózumként tekintenek rám, és túlbuzgóan kéne kardoskodnom, győzködve az embereket arról, hogy nem vagyok sataaanista / depressziós / szenvedélybeteg, oda már elvből nem megyek. Mert biztosan nem érezném jól magam.
Kedves #1!
Köszönöm a válaszodat! Távol álljon tőlem, hogy a külső alapján ítélkezzek bárkiről. A kérdésem pusztán azért tettem fel, mert a mi családunkban biztosan nem nézték volna jó szemmel, ha a húgom goth lesz.Ő nem lett az, ezért voltam kíváncsi, hogy mi történt hasonló gondolkodású családban, ahol goth lett a lány.
Sajnálom, ha erről ítéltek meg téged negatívan!

válasza:

válasza:

válasza:Az Alfa generáció tapasztalataihoz nem tudok hozzászólni, de az ő szüleik talán már nem annyira bigottak, mint a mieink voltak.
Ha nem is feltétlenül a gothban, de más klubkultúrákban otthon lehettek.
Több családot is ismerek, ahol a gyerekek a szülők hatására szerették meg a goth zenét.

válasza:Tini korban zavart. Sokat beszóltak. Egyszer mentem haza sukibóp, megállt egy kocsi csak azért hogy a sofőr oda kiabáljon nekem hogy hogy nézek ki, meg kellene ölnöm magam blablabla (pedig akkoriban kb annyiból állt a goth stílusom, hogy fekete cuccojban jártam és fekete volt a hajam. Ennyi. Semmi extra)
Anyámat sose érdekelte mit csinálok.
Most felnőttként pedig lexarom mit gondolnak mások. Ha beszólnak, visszaszólok. Egy igazi idegbeteg bunkó lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Nagyon rég akarok ilyen fajta kabátot és így keresem is hol lehet ilyet venni de nem találok. Gondoltam hogy Ide beírom és hátha valaki tud segíteni. 170 cm vagyok kb és bokáig keresem plusz férfi vagyok. Kerestem minden fele de kb csak olyan combom végig érő...
Azt tudom, hogy nagyon hasonló a kettő, mert ennek a fekete ruhában járós, depressziós stílusnak az elnevezése, de pontosan ezek mit tudnak?
Tetszenek az ottani ruhák és szívesen rendelnék.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!