Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Van olyan anime, amit dobtál...

Van olyan anime, amit dobtál egy időre, aztán adtál neki egy új esélyt és nagyon tetszett? Ha igen, melyik anime volt az?

Figyelt kérdés

2023. okt. 21. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Blue lock, assassination classroom
2023. okt. 21. 20:34
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Boku no Pico
2023. okt. 21. 20:55
 3/11 PMC Wagner ***** válasza:
Chrono crusadet még gyerekkoromban láttam az a+on de nem követtem jó 12 évvel később ujra kezdtem és tetszett főleg a vége
2023. okt. 22. 00:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Otaku ni Koi wa Muzukashii - Wotakoi

Uzaki-chan wa Asobitai!

Ez a kettő volt, mindegyiket azért mert gagyinak és kicsit unalmasnak tűnt elsőre, jó sokáig nem is nyúltam hozzájuk, aztán volt egy időszak mikor romantikusabb vígjátékos animéket néztem megállás nélkül, és mivel kifogytam ötletekből egye fene újra belekezdtem ebbe a kettőbe, és akkor meg is tetszettek :)

Van pár anime amit többször is újra neki kezdtem jó nagy szünetekel, de mindig kaszáltam, viszont ezeknek az animéknek nagy a hájpjuk így mindig listán maradtak hogy majd egyszer, de ahányszor neki kezdek annyira nem jönnek be:D

2023. okt. 22. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Sousou no Frieren
2023. okt. 23. 00:14
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

Volt néhány! Különös, annak ellenére, hogy amiket dobok, általában örökre dobom (persze sose tudni... )

Mégis, néha mások ajánlására, vagy valami ihlet miatt, vagy "véletlenszerűségből" visszatérek egy-egy, általam dobottnak bejelölt animére, és van, hogy mégis nyerőnek bizonyul számomra!

Számomra két döbbenets példa van erre:

BLOOD-C: Szigorúan a 12 részes (első) évedról fogok írni!

(NEM az animemozi verzióról, mert az elég gyatra...)

Kb az 5.résznél dobtam 1-2 évre. Valóban önmagában kissé sablonos az első 5 , sőt, az első 10 része is. (Összesen 12 részes a kezdő sorozat.)

Habár van hangulata a slice of life perceknek, míg a részek második tíz perce meg egyébként intenzívebb (és evvel semmit se spoilereztem). Ez nem volna így rossz, de azért elég sablonosnak találtam, és valóban az, az első 10 része.

...CSAKHOGY! Sokan írták, hogy ilyet ritkán látnak, mint a Blood-c utolsó része. Kicsit rákérdeztem, úgy egészben ha nézném onnan, ahol félbehagytam, megéri? Kisebb noszogatásokra folytattam onnan.

Hát valami zseniális, ahogy összeáll az egész a végére, LÉLEKTANILAG, és megdöbbentő! De ahhoz tényleg sorrendben és tényleg elejétól a végéig mind a 12 részét meg kell nézni... Számomra eleinte kicsit vontatottnak hat, de nagyon is megérte végül a végére érnem!!

Engem kissé elszomorít, amikor valaki miközben felszínesen néz animét -akiknek nem inge, ne vegye magára, azonban olvastam már olyanok tollából is sajnos-, lehord remek animéket ilyennek-olyannak, azt állítva, hogy végignézte...

Hát, azt kell mondjam, empátiahiányos és/vagy felszínes, akinek nem áll össze a Blood-c PSZICHOLÓGIÁJA, amennyiben az első résztől az utolsó, 12.-ig megnézte...

Jellemzően a felszínes emberek egy része avval tudja le a Blood-C -t, hogy végignézte ugyan, de "pusztán a jó grafikája nem fogja meghatni, sem a végén a nagy csinnadratta"...

Na most, evvel a hozzáállásukkal az a gáz, hogy rohadtul nem érzik át a főhős lány szemszögéből a lélektant, ami ráadásul iszonyatos A VÉGÉRE!! És adja magát! Nem kell ehhez pszichológusnak lenni, csak kell egy kevéske odafigyelés.

NEM a "befejező csinnadrata" a zseniális benne, habár az se akármi... És nyilván nem önmagában a grafika miatt vagyok elájulva a Blood-C-től. Oké, láttam még elvontabbakat és mélylélektanibbakat is már, mint a Blood-c, de a maga nemében egyszerűen zseniális!

Ha csak az első tíz részét kellene elemeznem, akkor gyenge középszerű volna, na de ha elejétől a végéig a röpke 12 részt megnézi az ember, akkor áll össze a kép, lélektanilag, és értelmet nyer az első 10 rész lassúmenete, sablonjai, meg minden tényező! (De azért előre szólnék, a végéhez gyomor is kell és idegszál, egyébként...)

STEINS;GATE:

Az első sorozatévaddal kezdtem persze, csakhogy a 10.résznél dobni akartam. Gondoltam egyet, mivel ez bő 3 órámba tellett, rákérdezek azoktól, akik végig látták legalább az első évadot, mi a manó a nagy hype a Steins körül, amikor halálra untam az első 10 részét...

Lényegében azt reagálták többen, hogy tényleg kár volna feladnom, mivel pont a kövi résztől indul be, a 11.-től, és baromi jó lesz.

Igazuk lett.

Nem mondom, hogy számomra kultikus anime volna, viszont egészen tetszett, sőt, utána több évadot és animemozit is megnéztem ebből a franchise-ből. Az első évad első 10 részét leszámítva leendületes egyébként, izgalmas, érdekes, habár tartalmaz időugrós sablonokat is a filmtörténelemből idézve, ettől függetlenül nálam 10/7, egészen jó és kellemes franchise.

Középkorú pasas vagyok, ezt érdemes figyelembe venni, mivel generációs eltérések lehetnek; egy fiatalabb esetleg máshogyan éli meg a filmeket, animéket.

2023. okt. 23. 00:45
 7/11 anonim ***** válasza:
86%

Manyuu Hiken-chou

- Elsőre komolyan vettem, amit ennél nagyon nem szabad.

Karakai Jouzu no Takagi-san

- Itt pedig talán épp az volt a gond, hogy elsőre nem vettem komolyan.

"Lényegében azt reagálták többen, hogy tényleg kár volna feladnom, mivel pont a kövi résztől indul be, a 11.-től, és baromi jó lesz.

Igazuk lett."

Nem lett. Hülyeséget mondtak. A sorozat az első epizódtók kezdve építi a karaktereit és a karakterek kapcsolatait. Ezen alapszik a teljes második fele. Ha ez nem köt le, az nem a sorozat hibája, viszont megmagyarázza, szerinted miért csak egy oké 7/10 az eredmény. Különösen furcsa annak tekintetében, hogy idősebb pasas vagy, ez a fajta figyelmetlenség általában az ADHD generációra jellemző, akiknél ha másfél percenként nem robban fel valami, már a telefonjukba temetett pofával ülik végig a maradékot.

2023. okt. 23. 12:32
 8/11 anonim ***** válasza:
17%

Okt 23-án 12:32-es, egy kicsit magadba nézhetnél a túláltalánosításoddal és tippelgetéseiddel. :) Nem túl mélyenszántó ez a fajta hozzáállás, amit képviselsz.

Azért 7/10 nálam a Steins, mert ennél igényesebb az ízlésem, de ettől még tudomásul veszem, ha másnak jobban tetszenek az ilyen slágerlistás, túl hype-olt Steins animék.

Ráadásul nincs is okostelefonom, ezt bekutad... Tudom, most meg az lesz a bajod, hogy "elmaradott vén f*sz"... :))

Ezen kívül pont a harcosság, lövöldözés az, ami halálra untat, ezt is bekbuktad, akármennyire is belém akartál rúgni. ;)

Ajánlanék akkor már kedves figyelmedbe olyan animéket, amelyek annyira komolyak, hogy te únnád tőle magad halálra, épp azért, mert nem vagy képes odafigyelni mélységekre (ennyit arról,hogy az ADHD-s hibádat másokra próbálod vetíteni) :

Serial Experiments Lain

Mousou Dairinin

Bakemonogatari (Monogatari-széria évadjai)

Kokoro Connect

Satsuriku no tenshi

Tenshi no Tamago (1985-ös néma anime)

Eve no Jikan

Madoka magica

Ezekbe egyesek bele szoktak kötni avval a felkiáltással, hogy "sznob, mondvacsinált, erőltetett, kamu, hatásvadász, művészieskedő és beképzelt animék" :))))

Mivel sokan nem bírják elviselni, hogy a Steins-nél léteznek valóban művészibbb, elvontabb, értékesebb műalkotások is az anime világában.

Ha viszont az általam értékeltek neked is tetszenek, akkor próbáld meg végre, kérlek, összemérni ezeket egy 7/10-zel pl Steins;gate-tel... Ég és föld, a Steins rovására.

A Steins nem rossz, kellemes háttéranime, és olyat is szoktam nézni. Van pár hibája is, pl a kamu időparadoxon, ami gyermeteg fantasy-nak mégcsak elmegy, tudományosnak viszont nevetséges, ami utóbbi nem is volna gond, ha legalább művészi anime volna.

És még így is egész jónak tartom a Steins-t - de nem többnek! Érveltem, hogy miért.

Köszönöm kedves figyelmed.

2023. okt. 23. 21:16
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Hol van időparadoxon a Steins;Gate-ben? Pont, hogy olyan időutazást használ, ami elkerüli azokat.

Egyébként kellőképp művészi az is. Rengeteg olyan nagyon jól megrajzolt shot, beállítás, "kameraszög" van benne, ebben az aspektusban bőven van azon a szinten, mint az általad felsorolt többi anime

2023. okt. 24. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom, mikor jártál suliba, de látom az értőolvasást akkor még nem tanították. Sikerült beleakadni és megsértődni egy olyan félmondaton, ami pont nem rólad szól.

Ennek fényében azt is erősen kétlem, hogy azokat a sorozatokat/filmeket valóban érted, amiket felsoroltál...

2023. okt. 24. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!