Írnátok mágus animéket?
Egy igazi mágus animét keresnék, ami nem arról szól hogy minden szereplő egyből odafut és fight, puszta kézzel verdesik egymást és sikítoznak mint a Dragonball-ban.
Ahol a mágia valami misztikus, veszélyes, de mégis csodálatos dolgot jelent.
Nem muszáj harcosnak lennie lehet valami lágyabb, viccesebb, érdekesebb slice of life, vagy bármi más. Az ecchi és harem-en kívül kicsit már irritáló 10 éves dinnyeméretű mellekkel megáldott kislányokat nézni akik az első legtöketlenebb, de persze szerethető fiúnak az ágyába meztelenül mászkálnak be sorban, mert annyira "kedves" vagy nem akarnak a másikkal szemben veszíteni. Na jó nekem se volt bajom velük anno, de néhány! mostanra már egy kicsit öregebben irritált.
Vagy a másik amit már nem bírok, hogy az egész világ rossz/gonosz MINDENKI!!!!, az ember csak rossz/gonosz/aljas/hazudik/korrupt..stb kivéve persze a főszereplőket akikből a felesleget ki kell nyírni a drámaiság kedvéért, a világon csak "rossz" dolog történhet. Tudom kell bele a tanulság amiből okulunk meg drámaiság...stb, de ezt már úgy csinálják, hogy már én szégyellem magam tőle. Ennyi erővel már hallgathatnám valakit aki állandóan kritizál, vagy nézhetném a híradót mennyi (már nagyon sok)"rossz" dolog történik a világban.
Ez már olyan mint végignézni egy karambolt, a régebbi
animékben inkább a főszereplő és a világ megmentése, nem a pusztulása és gonoszsága volt népszerűbb, de ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet benne csak ne azon legyen végre a hangsúly.
Olyan igazi mágikus harcokat szeretnék látni ahol a mágusok megtartják a távolságot, gondolkodnak és néha anélkül is elverik a másikat hogy hozzá érnének, tényleg verseket mondanak/mormolnak, különböző mágiákat használnak, hatalmas legendás tárgyakat/szörnyeket/mágiákat(robbanás/pusztítás/kastély) idéznek meg a semmiből vagy valami, mert ennyi erővel nézhetnék simán egy shounen fight story-t, amiben a szereplők egymást ütik vágják meg fénygömböket/nyalábokat dobálnak egy másra.
A fairy tail-ben is az volt a bajom, hogy mindenki mágus, de majdnem mindenki csak agyonveri a másikat.
Amiben a mágus botokat/pálca/stb, verseket/igéket,tárgyakat használ.
Olyan mint pl: a régi Slayers részek, a Tokyo Ravens amiben nem puszta kézzel verekednek és szépen kivan építve a varázslat vagy a Mahou Sensou az alap jó volt csak elcseszték a befejezéssel, Chuunibyou demo Koi ga Shitai!(legkedvencebb).
Vagyis ilyeneket várnék, bocs ha hosszú lett.
Black Clover.
Mostani szezonos Anime, hetente jönnek ki a részei, a sztori egy kicsit sablonos, de az eddig látottak alapján egy nagyon jó sorozatnak ígérkezik :)
Mahoutsukai no yome
Szintén most fut, de ebben a szezonban véget ér (24 részes). Nincs benne sok akció, de nem is ez a lényege.
Az első fele nagyon jó, a közepe táján mintha kicsit ellaposodott volna (bár lehet csak én éreztem így), de most megint tetszik (20. résznél tart). Van még egy 3 részes OVA, érdemes a sorozat előtt vagy közben megnézni.
Hataraku Maou-sama!
Ez kicsit olyan, mint a chuunibyou, mármint hogy nem fő témája a mágia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!