Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Nem vagyok biztos benne hogy...

Nem vagyok biztos benne hogy jól emlékszem-e, hogy régen volt olyan hogy "kisdobos örs"? Valahol hetvenes évek közepe tájt.

Figyelt kérdés

Valami rémlik hogy akkoriban, általános iskola kb. 3-4-5 osztálya körül divat volt az osztályon belül csoportokat alkotni - szigorúan kirekesztve és kiközösítve a többieket- neveket is kaptak ezek, pl. "fehér delfin" stb.

Ilyenkor iskola után, ahogy vége lett a tanításnak kimentek a diákok gyűlölködni a suli köré a parkba vagy bárhová.

Miért van de ja vú hangulat mostanában?

máj. 18. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az úttörőszövetség tagjai voltak a kisdobos gyerekek, az örs egy ilyen egységük:

[link]

máj. 18. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
A történetedből annyi igaz, hogy voltak kisdobosok. Semmi egyéb. És gyakorlatilag kötekező volt, közel 100%-is tagság.
máj. 18. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Én viszont biztos vagyok benne hogy nem jól emlékszel.

Voltak kisdobos őrsök, de azoknak minden gyerek a tagja volt, és még véletlenül sem a kirekesztésről vagy a gyűlölködésről szóltak.

máj. 18. 19:44
 4/4 anonim ***** válasza:
23%

Voltak az úttörők.

És lehettek balhék is (bár akkoriban a tanároknak több "lehetősége" volt rendet tenni). Viszont a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz.

tegnapelőtt 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!