Nem vagyok biztos benne hogy jól emlékszem-e, hogy régen volt olyan hogy "kisdobos örs"? Valahol hetvenes évek közepe tájt.
Valami rémlik hogy akkoriban, általános iskola kb. 3-4-5 osztálya körül divat volt az osztályon belül csoportokat alkotni - szigorúan kirekesztve és kiközösítve a többieket- neveket is kaptak ezek, pl. "fehér delfin" stb.
Ilyenkor iskola után, ahogy vége lett a tanításnak kimentek a diákok gyűlölködni a suli köré a parkba vagy bárhová.
Miért van de ja vú hangulat mostanában?

Az úttörőszövetség tagjai voltak a kisdobos gyerekek, az örs egy ilyen egységük:

Én viszont biztos vagyok benne hogy nem jól emlékszel.
Voltak kisdobos őrsök, de azoknak minden gyerek a tagja volt, és még véletlenül sem a kirekesztésről vagy a gyűlölködésről szóltak.

Voltak az úttörők.
És lehettek balhék is (bár akkoriban a tanároknak több "lehetősége" volt rendet tenni). Viszont a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!