Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi a különbség a thriller és...

Mi a különbség a thriller és a horror között?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 15:30
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
A triller nagyon ijesztő?
2017. ápr. 27. 17:57
 22/29 anonim válasza:
95%
Én személy szerint mindig is a thrillert tartottam igazi horrornak, mert látom, sokan írják, hogy a horror célja a mészárlás. Holott rohadtul nem. A horror célja a félelemkeltés, amiről ők írnak, azok a tipikus jumpscares horrorok, amik csak egy pillanatra ijesztenek meg, ez csak egy ösztönös reakció, de nem félelem. A horror ezek nélkül is képes félelmet generálni, a thriller annyit ad hozzá, hogy pszichésen is kikészít egy kicsit.
2018. júl. 19. 14:07
 23/29 anonim ***** válasza:
A thrillerben sosincs annyi és durva erőszakábrázolás úgy, mint egy horrorban. A horror célja a borzongás elérése. A thrilleré pedig "csupán" a feszültségkeltés, de ennél túl nem nagyon lép
2018. júl. 20. 16:32
 24/29 Gallits Gábor Csaba válasza:

Ismét köszönöm szépen a válaszokat és jó látni,hogy ezekről is lehet beszélgetni :-).

Tudnátok nekem olyan filmet mondani akár horror,akár thriller stílusban,aminek a megnézését inkább csak fényes nappal ajánlanátok másoknak? :-).

2018. júl. 21. 16:50
 25/29 Mandy1408 ***** válasza:

Thriller: Másvilág (elnézést, túl sok ijesztő thriller most nem ugrik be...)

Horror: Insidious, Sinister, Démonok között, Kísértetjárás Connecticutban, Barlang (Descent), Valami követ, Sötétség leple (Darkness Falls), Halálos hallgatás (Dead Silence), Annabelle 2., stb...

2018. szept. 15. 16:25
 26/29 anonim válasza:

van egy film meg egy 3 részes sorozat amit csak fényes nappal ajánlok megnézni és lehetőleg úgy h nem vagy egyedül a házban/lakásban XD az nekem szokott adni valamiféle biztonságérzetet

1. amikor kialszik a fény vagy vmi hasonló a címe

2. mezsgye 1-2-3 aminek sztem az 1 a leg ijesztőbb része

gyenge idegzetűeknek nem ajánlott de nem tipikus véres horror az biztos lehet h vannak benne erőszakos jelenetek de nem az a fő

2020. ápr. 23. 22:41
 27/29 anonim válasza:

[link]

Ez az oldal tökéletesen és érthetően leírja a különbséget! :)

2020. júl. 27. 22:28
 28/29 anonim ***** válasza:

A legjobb definíció szerintem az, hogy a thriller célja a feszültségkeltés, a horror célja pedig a félelemkeltés.

Az tévedés, hogy a horrorban feltétlenül kell, hogy legyen extrém erőszak, belezés. Rengeteg horrorfilm van, ami borzongató, a frászt hozza az emberre, pedig egyetlen véres jelenet sincs benne vagy alig van egy-kettő.

2022. febr. 17. 22:04
 29/29 anonim ***** válasza:
#24: Nekem most az eredeti, 1974-es Texasi láncfűrészes mészárlás jut eszembe horror műfajból. Ha azt megnézed éjszaka, egyedül, garantált lesz a reggeli pisi. :) Bár vannak, akik az 1980-as Ragyogástól is kikészülnek, tény, hogy az is képes a hatása alá vonni, bár abban szerepe van annak is, hogy álomszerű, költői.
2022. febr. 17. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!