Szerinted melyik sci fi könyveket érdemes elolvasni?
Szélesi Sándor: Beavatási szertartás
kezdönek ezt ajánlanám :) plusz H.G Wells novellákat ha kicsit is vonz a misztikum :)
A sci-fi műfaj alapjai az Asimov-könyvek kb. De szerintem súlyos lenne azzal kezdeni (baromi hosszúak), bár még nem olvastam egyiket sem.
Aztán ott van a Galaxis útikalauz stopposoknak sorozat, az Űrodüsszeia- könyvek (2001: Űrodüsszeia, 2010: Második űrodüsszeia, 2061. Harmadik űrodüsszeia).
Vagy pl. még Carsac: A sehollakók, Jeschke: A teremtés utolsó napja. Valamilyen szinten még Däniken könyveit is lehet sci-fiként kezelni.
A sci-fi-vel az a baj hogy kicsit hamar veszti el az aktualitását stilus tekintetében. A régi nagyok könyvei közül csak keveset lehet amolyan "kezdőként" élvezetesen olvasni. Javaslom inkább a kortárs sci-fi-t. Az SFMAG.hu sokukról irt már, azokat megnézheted.
A nagyok közül pedig én Heinlein-t ajánlom, neki tényleg nagyon jó könyvei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!