Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek mitől lesz jó egy...

Szerintetek mitől lesz jó egy regény?

Figyelt kérdés
Tizenhárom éves (lány) vagyok és foglalkoztat a regényírás. Szerelmes történeteket írok. Napló formában. Szerintetek miket kellene belerakni, vagy mik tabuk benne? Köszi a válaszokat! :)

2012. ápr. 3. 16:44
 1/7 rajcziz ***** válasza:
Azt rakd bele, amit szeretnél. Az a jó az írásban, hogy nincsenek benne tabuk. Az ember azt írja le, amit akar (hacsak nem a pénz miatt csinálod, és hogy minél nagyobb sikered legyen). Írj le minden ötletet, ami eszedbe jut, és tedd félre őket egy hétre. Utána nézd meg őket, és ha még mindig jó ötletnek tartod, írd bele a könyvbe.
2012. ápr. 3. 17:15
 2/7 anonim ***** válasza:

ahhoz, hogy tudjam, mit kéne belerakni, vagy mi a tabuk benne el kéne olvasnom

ha azt akarod, hogy véleményt mondjanak róla, nyiss egy blogot, és oda írd le

ne ijedj meg, hogy ellopnák, mert ez a te szellemi terméked, már a létrejöttekor védve van, és ha valaki ellopná fel tudnátok jelenteni

ajánlom a blogspotot, a google blogrendszerét

2012. ápr. 3. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Nézd, mindenkinek más tetszik. Persze, vannak klisészerű elemek, amiket jobb esetben már ismersz, de, még ha szereted is az ilyeneket, majd kinövöd. De a legfontosabb, h olyan könyvet írjál, ami NEKED tetszik. Én is elkezdtem egy könyvet és olyannak írom, ami nekem (is) érdekes. Arról tudsz legkönnyebben és a legjobban írni, ami érdekel.
2012. ápr. 3. 18:56
 4/7 Doruss ***** válasza:
Csak tedd bele önmagad. Szívből írj, a lényeg, hogy ne legyen mesterkélt. Általánosságban nincs olyan, hogy jó könyv, mert pl. ha valaki utálja a romantikus történeteket, annak úgyse tetszene. A lényeg, hogy szívből jöjjön.
2012. ápr. 4. 11:32
 5/7 anonim válasza:
38%
egyértelműen nem húzzuk a történetet amíg nem vagyunk kiváló írok,de eseményekkel se kell úgy tele tömni hogy már elfelejtse az olvasó mi is volt az elején!! hát az biztos hogy nem könnyű feladatra vállalkoztál sok szerencsét!!
2012. ápr. 4. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Na lássuk csak,először is,tényleg csak azokról írj amiket szeretsz és jó ötletnek tartasz:)Ne írj kényszerből.

Aztán,nagyon fontos hogy adj valami jó kerettörténetet hozzá.Vagyis ne csak arról szóljon hogy szerelmesek és annyi.Legyen az alap humoros,vagy akciódús,vagy drámai(én napló formához a humorost választanám,de keverhetsz akármennyit:D)

Szálljon szabadon a képzeleted:DTalálj ki különböző helyzeteket,konfliktusokat,ügyes párbeszédeket,variálj a karakterekkel,gazdagítsd őket,adj nekik személyiséget,magadat is bele rakhatod:)

Nem tudom,lehet hogy kicsit bonyolultan írtam le?XD Visszaolvasva nekem annak tűnik:P Na mindegy,érted mit akarok mondaniXD

2012. ápr. 14. 16:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! (igen, értettem :D)
2012. ápr. 27. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!