Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regény írás. Hogy oldjam meg?

Regény írás. Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Belekezdtem egy regény írásába, de súlyos, alapvető hibát követtem el.

Elbeszélőként néha E/1-ben, néha E/3-ban írok, mert a szövegkörnyezet úgy kívánja meg. Viszont így nem lehet írni, el kell döntenem, hanyas személyben íródjon a könyvem...de így hangzik jól. Mit tehetnék? Muszáj mindenképp választanom a kettő közül?

Vagy esetleg idézőjellel jelöljem az E/1-es gondolatokat?

2016. jún. 23. 17:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Úgy írod, ahogy akarod. Ne idézőjelezz, mert rohadtul zavaró lesz. Vagy legyen világos, hogy a gondolatait olvassuk (az E/1 már ugye utal erre), vagy legyen mondjuk dőlt betűs.
2016. jún. 23. 18:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Dőlt betű!! Ez az! Köszönöm!! :)
2016. jún. 23. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha csak a gondolatai vannak E/1-ben, akkor mi akadályoz meg egy " - gondolta XY." beszúrásában? Ad hoc persze, ne váltogasd, de a függő beszéd is megoldás lehet.

(Vagy egy rész ilyen, egy rész olyan, ha vannak fontos nézőpontkarakterek.)

2016. jún. 23. 23:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Írj először egy csonka vázlatot.

Úgy, mintha csak a regény tartalmát írnád el.

Próbáld meg lejegyezni a fontos helyeket, dátumokat és személyeket valamint azt, hogy ki milyen viszonyban van a másikkal.

Így majd el tudod dönteni, hogy milyen számban és személyben kéne írni.

De még akkor is ott van a dőlt betű.

U.I.: Ha a fentiekben írtakat megfogadod, biztosan jó lesz a regényed :) nekem elhiheted mert már négyet is írtam ;)

Sok sikert ;)

2016. jún. 26. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!