Szerintetek könnyebb elkezdeni zongorázni mint gitározni? És nem késő elkezdenem? {Többi lenn}♡
Nem felesleges.
Ha olyan komoly szintre eljutni valami technikailag is összetett műfajban, mint mondjuk a komolyzene vagy jazz, akkor érdemes minél előbb elkezdeni, az tény.
Másrészt a legtöbben tizenéves korukban vesznek először a kezükbe gitárt, és meg lehet nézni, hova jutnak el. Egyszerűen fiatalon fogékonyabb rá az ember, ennyi.
Olyan, hogy nehezebb vagy könnyebb hangszer, egyszerűen nincs, arról van szó, hogy más-más fázisok nehezek a tanulási folyamatban. Gitáron könnyebb elérni egy értékelhető szintet, mint zongorán, ellenben ott megrekedni is ugyanilyen könnyű, igazan magas szinten művelni mindkét hangszert csak igen sok gyakorlással és biztos elméleti háttérrel lehet.
Én 14 évesen kezdtem el gitározni, most pedig már 20 felé járok. Nagyon szeretem, és sokat gyakorlok, ennek meg is van az eredménye, profi zenész valószínűleg soha nem leszek, de egyre gyakrabban kapok elismerő szavakat a játékomra :)
12 éves vagyok 6 éve zongorázom a tanárom szerint van érzékem a zenéhez bár a Poulenc Keringővel eléggé szenvedek a Prokofjev Tarantellával már kicsit kevésbé :)
Ahhoz képest pár hónapja gitározom,de a barrék pl. nem mennek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!