Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy autista...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egy autista fiúnak lehet barátnője, ha igen, hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés
Nos én 21 éves lány vagyok, az öcsémről van szó. Nagyon nehezen illeszkedik be társaságba viszont cserébe egy "matekzseni". Egy kivizsgálás alkalmával derült ki róla, hogy enyhén autista. Furcsa fiú annyi szent, de nem kell sok idő ahoz, hogy az ember szívéhez nőjjön. Külsőre szerintem egész jóképű srác, viszont nem sportos, ami azt illeti vékony testalkata van és nem is igazán szeret sportolni. Az öltözködése így az én szemszögemből nézve borzalmas. A lehető legfurcsább ruhakombinációkat képes felvenni, klasszikus esete annak, hogy ami először a keze ügyébe kerül felveszi. Egyetlen hobbijáról tudok, a pókerezésről, azt nagyon szereti és nagyon jó benne. Az érdeklődési köre le van korlátozva egyébként a matekra és a programozásra. (mindkettőben az országban a legjobbak között van). Barátai nem nagyon vannak, de szerintem ez őt egy kicsit se zavarja. Tudom, nem kéne anyáskodnom, de nagyon aggódok miatta és szeretném, ha egyszer lenne majd barátnője, felesége. Hogyan tudnám segíteni ilyen téren?
2016. jún. 25. 19:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
De cuki vagy*-*
2016. jún. 25. 19:16
 2/13 October15 ***** válasza:
50%

Lehetni lehet, de lássuk be aligha tudunk rá értelmes választ adni. Egyrészt mert szerintem nem sok ember jár erre akinek úgy általában bármilyen fogyatékossághoz lenne jelentősebb köze másrészt mert ez azért egy szakembernek is bőven húzós kérdés lenne. Sanszos, hogy eléggé az élbolyban vagyok itt ezen a téren de pl az autizmussal még nem találkoztam.

Annyi biztos, hogy abban kell segíteni amiben igényli, jelenleg egyáltalán igényli a barátnőt vagy leköti az amit csinál? Mert ha leköti akkor fölösleges bolygatni "csak" azért mert szerinted úgy jobb lenne. Abszolúte megérthető, hogy miért akarod de ha akkor csinálsz bármit is amikor amúgy benne nincs rá igény akkor az biztos nem fog használni. Ahogy az se használna ha valami negatív élményt sikerül összeeszkábálni. Először talán kezd azzal, hogy ez irányba puhatolózol nála.

2016. jún. 25. 19:27
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
sosem értettem azokat akik ilyen életstílust választanak, mint az öcséd
2016. jún. 25. 19:35
 4/13 anonim ***** válasza:
3-as. Nem tudom ,hogy komolyan mondtad e, de szükséges lenne számolni a kérdés komolyságával. Ez nem az ,amiből kreálhatsz egy frappáns poént!
2016. jún. 25. 19:41
 5/13 October15 ***** válasza:
57%
3.: Retardált vagy. :) Mondjuk erről sanszosan papírod is van. Nézz szét picit fentebb, pont van egy személyiségzavarokról szóló kérdés, talán már le is írtuk, hogy melyikben szenvedsz. Nézz körül hátha magadra ismersz.
2016. jún. 25. 19:46
 6/13 anonim ***** válasza:
nem személyiségzavaros, hanem enyhén autista
2016. jún. 25. 19:48
 7/13 anonim ***** válasza:
építészmérnöknek tanul? matekzseni
2016. jún. 25. 20:41
 8/13 A kérdező kommentje:
Még gimnazista :) de valószínűleg matematikusnak akar majd tanulni, ebben szinte biztos vagyok. Az hogy érdeklődik-e lányok iránt? Szinte biztos vagyok benne, hogy igen, mivel mindig amikor elhalad mellettünk egy hasonló korú lány nagyokat sóhajt és amikor a lányokról kérdeztem nagyon tereltea szót :) 3-as azért ez picit igazságtalan állítás, őneki van egy olyan elmaradottsága miszerint nagyon nehezen tud beilleszkedni emberek közé, viszont az elméjét nagyon leköti két bizonyos terület egész kis kora óta, így azt csinálja. Szerintem nem ő választotta ezt az utat. :)
2016. jún. 25. 20:50
 9/13 October15 ***** válasza:

6.: Én arról beszélek, hogy neked mi bajod lehet nem a kérdező testvérének. Az meg, hogy fogalmilag az autizmust hova sorolják így hirtelen meg nem mondom, igazából lehet, hogy pont a személyiségzavarok közé.

Oké először is: Szerintem 21 évesen nem kell elmagyarázni, hogy aközött, hogy nem vagy aszexuális és aközött, hogy éppen van-e igényed párkapcsolatra elég nagy különbség van. HAHÓ ha direktbe rákérdez a témára a NŐVÉRE akkor na ná, hogy tereli a témát. De amúgy is, ebben mégis, hogy terveztél segíteni?

2016. jún. 25. 21:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Látod azt nem tudom, hogy tudnék neki segíteni, ezért is irányul erre a kérdés :)
2016. jún. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!