Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hány százalékát tesznek ki a...

Hány százalékát tesznek ki a kenyérnek a sütéskor keletkező üregek?

Figyelt kérdés

2012. okt. 5. 18:04
 1/4 Shai-Hulud ***** válasza:

Milyen %-át?


Tömeg%-ban 0.5-1%-ot, térfogat%-ban meg úgy 60-80%-ot, fajtától tömörségtől) függően.

Vegyes %-ban meg fogalmam sincs... :-)

2012. okt. 5. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
egyik órán kaptuk ezt a kérdést, és le kéne valahogy mérni... a kérdés az hogy hogyan? Hogy azért mégis megközelítőlegesen pontos legyen a kijött eredmény...
2012. okt. 5. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy vegyük a kenyér (légmentes) sűrűségét 1g/cm3-nek. Azért, mert van benne víz, meg liszt, ami szerintem szintén kb 1. OKés, akkor meg kell mérni a rendes kenyér sűrűségét, és amennyivel nagyobb a térfogata az 1-es sűrűséghez képest, azt a légbuborékoknak köszönheti. Megméred a kenyér tömegét, majd a térfogatát.
2012. okt. 5. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Itt van a kenyér sűrűsége:

[link]

2012. okt. 5. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!