Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » LSA-t hogy lehet kivonni a...

LSA-t hogy lehet kivonni a növényi magból, a Hajnalkából? (ez legális. )

Figyelt kérdés

Szóval megtisztítani a felesleges anyagoktól, szóval csak az aktív összetevő legyen. Az aromák, kötőanyagok meg mit tudom én mik vannak a tabiban.:D


Illetve ezt lehet valahogy kristályosítani v csak nagyon finom por formájába lehet alakítani?


2014. jan. 29. 01:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak simán edd meg joghurttal!:DDD sokkal egyszerűbb:D
2014. jan. 29. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem, mert az összetevők nem erre valóak. :D :D

Ki akarom szűrni azokat..:D ötlet ?

2014. jan. 29. 02:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Pedig ez a módja...

Meghámozod, aztán megeszed.


Ki tudod nyerni belőle az lsa-t, de nem sok értelme van, egy mag elég keveset tartalmaz, így jól adagolható.

Külömböző szerves oldószerek segítségével kinyerhető, de az oldószer visszamaradhat, ez ártalomcsökkentés szempontjából nem kedvező.

Koncentrált formában nehéz megállapítani a mennyiségét és az adagolás is nehézkes.

A természet így adta, szerintem így próbálkozz...

2014. jan. 29. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem. Szóval meghámozom és ha valami géppel finom porrá alakítom, az baj ?


Nyilván nem fogyasztható orron keresztül.

2014. jan. 29. 13:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Felszívni nagyon hülye ötlet lenne.. :D igen, megpucolod (de nem muszáj, bár kis hasfájással jár akkor) ledarálod, bele a Danone-ba és kész :D

Azt hiszem 100db kell belőle minimum, hogy jó hatása legyen, nem igazán emlékszem már.

élménybeszámolót írj!:D

2014. jan. 30. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Por formájában akarom..
2014. jan. 30. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem értem miért akarsz mindenáron port belőle...

Nem is hallottam olyat, hogy valaki így állította volna elő.

De ha mindenáron, akkor...


...így próbálkoznék:


Kioldanám a hatóanyagot.

Erre több megoldás is létezik, mint említettem, ott a szerves oldószeres. Ilyet nem csináltam még, a fentebb említett dolog miatt, bár ez a leggyorsabb mód.

Szóval szerezz valami oldószert. A sebbenzint ajánlom. Acetonnal is kísérletezhetsz, de az reakcióba léphet az lsa-val, sőt bármilyen klór tartalmú oldószer képes erre.

2014. jan. 30. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nah, véletlenül elküldtem... :-S


Szóval ledarálod a magokat minél finomabbra, kioldás után leszűröd, majd tovább párologtatod, hő és fény ne érje. Ha elég ideig hagyod állni, párologni, talán lehet belőle por.


Más megoldás:

Ledarálod, egy üvegbe desztillált vizet raksz (csapvíz a klórtartalom miatt nem megfelelő), 200 maghoz kb 2 litert, de lehet kicsit több is. Rakj bele citromlevet, kb 5 csepp elég, de nem baj, ha 1-2 cseppel több, ez az oldáshoz kell, majd öntsd bele a darálékot. Állandó hideg helyen (hűtőszekrény), hagyd egy napig, 1-2 óránként rázd össze. Ezután szűrd le, a kapott lötty már fogyasztható, a rossz ízt elnyomhatod mondjuk szörppel. A folyamat teljes ideje alatt óvd a fénytől a cuccot.

Mivel neked por állagú kell, ezért javaslom, párologtasd, míg csak szárazanyag marad, nem tudom mi lesz belőle, de hátha sikerül.

Sok szerencsét.

2014. jan. 30. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!