Ismeri-e valaki ezt az anyagot, illetve tud-e valamit az emlitett honlapról?
Figyelt kérdés
Régebben találtam egy honlapot, ahol fel volt sorolva több épület is, amit a II Világháboru után ujjáépitettek. Azok az épületek voltak felsorolva, ahol egy bizonyos anyagot használtak az ujjáépitéshez. A honlap szerint ez az anyag nem örök életü, és épp időszerü lenne az épületek statikai felülvizsgálata. A honlapot már nem találom, de konkrétan emlékszem, hogy a Közgáz épülete köztük volt. A közgáz épülete egyébként ma is gyönyörü, és biztosan tudják a multját a gazdái is. De lakást vennék Pesten, és olyat szeretnék, amiben ez az anyag nem volt használva.2014. márc. 8. 10:45
1/1 spectator 

válasza:

válasza:Hogy a Közgáz épülete éppenséggel miből készült, azt nem tudom. Lehet, hogy a következőre gondolsz: A 30-as 40-es években nagy szenzáció volt az ún. Bauxitbeton. Ennek jellegzetessége, hogy a közönséges betonnál jóval gyorsabban köt, az épület már 2 nap után "kizsaluzható", evvel jelentősen meggyorsítható az építkezés. Igenám, de jóval később jöttek rá, hogy a közönséges betonnál viszont jóval előbb meggyengül, és veszélyessé válik. A környezetemben is tudok két ilyen "gazdátlan" épületről, ami üresen áll.
Kapcsolódó kérdések:
Ki volt a lentebb említett könyv írója?
Hallottam régebben, hogy valaha egy szociológus beöltözött hajléktalannak, elvegyült köztük azért, hogy viselkedésüket, életkörülményüket vizsgálja. Állítólag könyv is jelent meg az így szerzett élményekről. Ki volt az író és mi a könyv címe tudtok segíteni? Ezen...
Most akkor van az alább említett nagy bolygó, vagy sincs?
Konkrétumokra nem emlékszem, de régebben hallottam, hogy pár tudós azt vallja, hogy van egy Jupiternél is nagyobb bolygó, ami egy nagyon elnyújtott pályán kering a Nap körül, s most pont messze van a Naptól, így nem észleljük.
Biostatisztika, tanulmány. Ötleteket szeretnék kérni az emlitett munkák elkeszitéséhez?
Olyan témákat keresek, amelyek nem lerágottak, a legjobb lenne ha nem is nagyon foglalkoztak volna még vele. Okok és betegségek közötti összefüggésekről szól majd. pl dohányzás= tüdőrák
Petőfi Apostol c. költeményében mire utal az említett sugár?
Mit szimbolizál?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!