Matematikában létezik olyan matematikai jel ami kifejezi hogy "szükséges, nélkülözhetetlen"? Egy példával mutatnám mire gondolok.1-nek szüksége van 2-re ahhoz hogy 3 legyen. Ezt le lehet írni betűk nélkül?
ÉS?
x ÉS y = z. z csak akkor lesz igaz, ha x ÉS y is igaz, vagyis ha van x az még kevés, lennie kell hozzá y-nak is.
Igazság szerint felfogható úgy, mint a konjunkció logikai művelet.
Ez lényegében a logikában annyit tesz, hogy "és":
2 állítás konjungáltja pontosan akkor igaz, ha mind a két állítás igaz. Jele:^
1^2=3
"Hiperbolagörbeifiú" tegnap ezt az erdekes levelet pottyantotta a postaladamba. Gondoltam, meger egy nyilvanos reakciot.
"Szia!
Nem mellesleg... Baromira senki nem kérdezett. És gyökérke... Occam borotvájáról hallottál? Mielőtt okoskodsz itt össze-vissza, egy kicsit nézz körül magadon.
Hú, de rühellem az ilyet."
1) "Senki nem kerdezett": De, a kerdezo.
2) "Occam borotva": Tudod a dolgokat ugy kell hasznalni, ahogy definialva vannak. Occam borotvajat sem ossze-vissza ertelmezzuk mindenre (az alma egyszerubb, mint a szolo, ezert a szolo nem letezik), ahogy a tanulatlan de muveltsegukre oly buszke elsoeves egyetemistak teszik. Orulok, hogy hallottal errol az elvrol egyebkent, de aruld mar el nekem, hogy hogyan kene alkalmazni itt. Emlekeztetoul az elv: Ugyanazon tenyt magyarazo ket elmelet kozul azt kell elfogadni, amelyik kevesebb elofeltevest tartalmaz. Szoval szeretnem ha ramutatnal a ket versengo elmeletre, azok elofelteveseire, melyek alapjan kizarod az egyiket.
3) Mielott okoskodtam, jelentem, szetneztem magamon. Ing, nadrag, cipo: szokasos.
4) A ruhelles kolcsonos. Az a baj, hogy te az okoskodo s_ggfej vagy, en meg az okos s_ggfej vagyok, igy sajna van nemi elonyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!