Egy Bachman diagramot kéne rajzolni?
Feladatleírás:
Egy vállalat projektjeit kívánja számítógépen nyilvántartani, melynek során tárolni kell a pr
o-
jektek, a munkatársak a feladatk
örök adatait. A nyilvántartásban annak is szerepelnie kell,
hogy melyik projektben milyen munkatársak vesznek részt, illetve, hogy a munkatársak m
i-
lyen feladatkört látnak el.
Feltételek:
Egy projekten több munkatárs dolgozik, és egy munkatárs több projek
tben is részt v
e-
het.
Egy munkatárs minden projektben csak egy feladatkört lát el
, de ugyanazt a felada
t-
kört több munkatárs is elláthat
.
A projektek körében a Pszám, a munkatársak körében a Mkód, a feladatkörök kör
é
ben
a Fkód egyértelmű azonosító.
Adatok:
Pszám
a projektek azonosító száma
Megnevezés
a projektek megnevezése
Kezdés
a projektek kezdésének dátuma
Befejezés
a projektek befejezésének dátuma
Bevétel
a projekt elvégzésével várható bevétel
Mkód
a munkatársak azonosító kódja
Mnév
a munkatársak neve
Hidő
a munkatársak havi munkaideje
Fizetés
a munkatársak fizetése
Fkód
a feladatkörök azonosító kódja
L
eírás
a feladatkörök feladatainak leírása
Munkaóra
egy munkatárs egy projekten egy feladatkörben mennyit dolgozott
Kapcsolódó kérdések:
Műszaki Menedzser szakos hallgató vagyok minden tárgyamat teljesítettem a szakdolgozatomat kéne megírnom fél év alatt a diplomához. A tanárom nem segít szinte semmit a cég akikről írok még annyit se.
Ezen a linkeken találtok pl olyan fogaskerekt mint a nautilus gear, Egyszerűen fogalmam sincs hogy csinálja a csávó. Van pár könyvem fogaskerekekről, de mint mindehol a mérnöki életben itt is csak szabványok vannak, és úgy ahogy megemlítik hogy evolvens, meg pár...
Tudom hogy felbontva ez lesz de igazolni nem tudom.
Az áramköri elemek jelöléseit ismerem. Nem értem, hogy mit kéne sorosan, és mit kéne párhuzamosan rajzolni, el tudnátok magyarázni?
Annyit tudok, hogy a komplex síkban kell rajzolni. Az ellenállás induktív, meg a kondenzátor kapacitív jellegű. Az egyik késik, a másik siet az áramhoz képest. Na de az én tudományom itt meg is áll.Pl:Adott a következő kapcsolási rajz, egyenletekkel (ezeket értem): ...
Mondjuk ebből az 5 adatból: 1 1 4 4 5 átlag=3, a SD=1,87 25%-os percentilis: 1 50%-os: 4 75%-os: 4 De hogyan tovább?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!