Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nyersen vagy sütve romolnak...

Nyersen vagy sütve romolnak meg hamarabb az ételek és miért?

Figyelt kérdés

febr. 25. 22:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nyersen.

A sütés hőkezelés, mégpedig olyan hőmérsékleten, amit a baktériumok nem tudnak elviselni, így elpusztulnak, de ha nincs hőkezelés, akkor gyorsan el tudnak szaporodni és az étel megromlik.

febr. 26. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyersen hamarabb romlanak. A sütés nemcsak sterilizál, hanem csökkenti a víztartalmat is, így a befertőzés után lassabban szaporodnak fel a mikroorganizmusok.
febr. 26. 02:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!
márc. 4. 06:19

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!