Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az IQ teszteket be lehet...

Az IQ teszteket be lehet gyakorolni?

Figyelt kérdés

Több Mensa próbatesztet is megcsináltam, pl. magyar, finn stb.

Az mensa.org-n lévő tesztet 2-szer csináltam meg. Eleinte 97 pontot kaptam, majd a második próbálkozásra már 115-öt. Ez túl nagy különbség!

Lehet fel tudom vinni 120 fölé, ha egy rakás raven matrix-ot megoldok?

aug. 2. 23:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Itt arról beszélt az egyik kommentelő, hogy a MENSTA tagok félnek attól, hogy a jelentkezők begyakorolják a raven matrix-okat:

[link]

:D

Akkor meg is van a kérdésemre a választ?

aug. 3. 00:10
 2/14 A kérdező kommentje:
*MENSA tagok
aug. 3. 00:10
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

Nem fogod jól érezni magad a Mensában, ha csalással sikerül is esetleg bekerülnöd. Elég hamar kiközösítik magukat ott a gyökerek. Van néhány személyiségzavaros figura, aki megcsinálja a tesztet, de normálisan viselkedni már nem képes pl, vagy hülyeségekben hisznek és próbálják terjeszteni, ezeket elég hamar szétkapjuk bent.

Ha csak verni akarod magad rá, h milyen szép nagy és vastag az IQ-d, miközben nem az, akkor meg bátran rajzolj magadnak oklevelet zsírkrétával otthon. (Közben ne edd meg a zsírkrétát, ha lehet.)

aug. 3. 04:21
 4/14 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
90%
Természetesen. Elég bárgyú, ismétlődő tesztek ezek.
aug. 3. 06:21
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

Be.

De ismered a mondást:

Nem akarok olyan klubnak a tagja lenni, amelyik felvenne engem a tagjai közé.

aug. 3. 07:19
 6/14 A kérdező kommentje:

Valószínűleg tényleg nem érezném magam jól a MENSA-ban, két okból kifolyólag

1. Tegnap arra jöttem rá, hogy az én agyam másképp működik.

Nem vagyok az a típusú zseni, aki elsőre megoldja a problémákat, viszont az agyam képes alkalmazkodni/ráhangolódni a helyzetre, és jó az intuícióm is, ami talán egy tudat alatti mintázatfelismerő képesség lehet.

Tehát eleve máshogy működik az agyam, mint azoknak az embereknek.

2. Amiket olvastam azokról az emberekről ezen az oldalon, meg a reddit-en, elment a kedvem az egész MENSA-ról.

Olyannyira, hogy még MENSA tesztre sem akarok már menni.

Inkább egy pszichológushoz mennék, aki majd szépen megméri nekem.

aug. 3. 08:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha gyakorolod egy bizonyos típusú feladatsor megoldását, akkor annál a típusnál jobbak lesznek az eredményeid mert az agyad megtanulja gyorsabban felismerni a mintázatokat a képek között.

Ez persze nem jelenti azt, hogy általában leszel intelligensebb, mert az általánosan kiemelkedő intelligenciával rendelkező ember számos különböző típusú feladatsorban, különböző élethelyzetekben (!) is gyorsabban ismeri fel a mintázatokat, mint egy átlagosan intelligens ember.

aug. 3. 08:57
 8/14 anonim ***** válasza:
42%
Na és akkor most megértetted, hogy az IQ miért nem egy mérvadó mérés és hogy releváns körökben miért tekintik teljesen haszontalannak már vagy fél évszázada.
aug. 3. 09:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az okosodás is olyan mint a bőrkeményedés. Ha sokat használod a kezedet tavasszal ásni, akkor bőrkeményedéssel alkalmazkodik a szervezeted a szokatlan tevékenység megszokásával. Ha az agyadat használod többet a megszokottnál, akkor az is tud alkalmazkodni, és egyre jobb eredményeket érsz el. Nincs ebben semmi különös...
aug. 3. 09:09
 10/14 A kérdező kommentje:

Hát, ha meg kellene becsülnöm az IQ-mat az ilyen tesztek alapján, akkor olyan 105 körüli. Úgy emlékszem, ennyit mértek gyerekkoromban is.

Tehát kicsivel vagyok az átlag (100) felett, de ha figyelemve veszem, hogy mennyi ostoba ember van a világon, akkor simán hihető, hogy az emberek 55-60%-át túlszárnyalom.

A 115-ös értéket tehát nem tekintem mérvadónak, habár flexelni még így is lehet vele, mert sok ember nem tudna megírni ilyenre egy IQ tesztet.

De mint említettem, a MENSA engem már nem érdekel.

A világ legokosabb embereitől több komolyságot várnék. Ellebben a beszámolók szerint vannak köztük olyanok is, akik nem éppen járnak szellemi magasságokban, meg kicsit szektásnak tűnik az egész.

Ezért mondom, hogy ha akarok majd egy profi elemzést az intelligenciámról, akkor nem hozzájuk megyek majd, hanem egy jó pszichológushoz.

aug. 3. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Melyik oldalon jó KRESZ teszteket gyakorolni?

Találkoztam jó pár oldallal, de melyik azok, ahol a legjobb gyakorolni?

Tudtok olyan teszteket, onlin ahol az igeidoket tudnam gyakorolni?

karikazos szeruseg kellene h ki is javitsa a hibaimat

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!