Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mitől alakulhat ki a rostlapon...

Mitől alakulhat ki a rostlapon ez a ragacsos anyag?

Figyelt kérdés

Az étolaj képes ilyen gumis szerkezetűvé válni? Van egy sütőm, egy rostlap és azon rendszeresen jelenik meg ilyen ragacsos valami.

[link]

Ez a sütő.

Köszi, ha válaszoltok.

aug. 3. 18:07
 1/5 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Igen. Az olaj és a és a húsból, egyebekből kiváló nedvek odaégnek, ragacsos massza lesz belőlük.
aug. 3. 20:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze csak akkor, ha nem tisztítod meg minden használat után. Sokkal elegánsabb, ha lefeded az edényt, akkor ki se megy.
aug. 3. 20:20
 3/5 T. Feri ***** válasza:
73%
A húsok sok fehérjét tartalmazó levet eresztenek, amelyek gyakorlatilag kővé válnak, miután ráégnek.
aug. 3. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az olajokban vannak kettős kötések, amik oxigén hatására kersztkötéseket tudnak kialakítani.

A használt sutőolaj gyüjtőjen ettől alakul ki a ragyacsos cucc, vagy pl a lenolaj kence így alakul egy üsszefüggő lakkréteggé.

aug. 3. 20:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
aug. 3. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Némelyik műanyag tárgy egy idő után ragacsossá válik. Mivel lehet ezt megszüntetni?

Eddig olyan dolgoknál tapasztaltam ezt, amit könnyen kidobtam (pl. tollaknál az a rész, ahol fogni kell, fura, kellemetlen tapintatúvá válik, gyakran a színe is megváltozik. És olyan tollak is, amik nem voltak sokat használva, így szerintem az idő okozza, nem a...

Miért van az, hogy egy bizonyos fajta műanyag újonnan még nem, de aztán néhány év elteltével valahogy olyan ragacsossa válik? Tipikusan elfekvoben...

Már többször is belefutottam ebbe, de amikor már ragacsos, addigra nem emlékszem, hogy milyen volt új korában. Szóval az a kérdés, hogy milyen nyelű esernyőt ne vegyek, ha azt akarom, hogy ne váljon ragacsossa néhány év elteltével?

Műanyag burkolatú tollak miért lesznek ragacsosak?

Szépen író zselés tollaknak főleg, de normál kéken fogó, bármely írószer boltban kapható tollnak az a külső rugalmas műanyag vagy talán gumiszerű burka, ami azt hiszem azt szolgálja, hogy könnyen megfogható legyen, az vajon idővel miért lesz önmagában ragacsos???? Nem...

Gubacs?

Gyerekkoromban sokat gyűjtöttem egy növény terméséből. Kb.7-8 cm átmérőjű gömb, a külseje rücskös, hasonló a narancs héjához. Ha szétvágom belül ragacsos, enyvszerű nedve van. Nagyobb cserjén, vagy kisebb fán terem. Melyik növény lehet ez?

Mi a teendő, ha a kaktuszomon fefér, ragacsos valamik jelennek meg?

szinte az egész kaktuszon elterjedt, fehér, ragacsos, burokszerű a formája lécci segítsetek, különben a kaktuszom tönkre megy, és azt nnem szeretném, mert ez az eyik kedvencem válaszokért előre is köszi

Mi van azokban a lapos hangyaírtókban? Amikbe ha belemászik, beviszi a bolyba? Por? Ragacsos anyag?

Azért kérdezem, mert két kisgyermekem van. Ha megtalálná, mérgező ami benne van? Vagy ne is vegyek ilyet?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!