Mitől alakulhat ki a rostlapon ez a ragacsos anyag?
Az étolaj képes ilyen gumis szerkezetűvé válni? Van egy sütőm, egy rostlap és azon rendszeresen jelenik meg ilyen ragacsos valami.
Ez a sütő.
Köszi, ha válaszoltok.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Az olajokban vannak kettős kötések, amik oxigén hatására kersztkötéseket tudnak kialakítani.
A használt sutőolaj gyüjtőjen ettől alakul ki a ragyacsos cucc, vagy pl a lenolaj kence így alakul egy üsszefüggő lakkréteggé.
Kapcsolódó kérdések:
Eddig olyan dolgoknál tapasztaltam ezt, amit könnyen kidobtam (pl. tollaknál az a rész, ahol fogni kell, fura, kellemetlen tapintatúvá válik, gyakran a színe is megváltozik. És olyan tollak is, amik nem voltak sokat használva, így szerintem az idő okozza, nem a...
Már többször is belefutottam ebbe, de amikor már ragacsos, addigra nem emlékszem, hogy milyen volt új korában. Szóval az a kérdés, hogy milyen nyelű esernyőt ne vegyek, ha azt akarom, hogy ne váljon ragacsossa néhány év elteltével?
Szépen író zselés tollaknak főleg, de normál kéken fogó, bármely írószer boltban kapható tollnak az a külső rugalmas műanyag vagy talán gumiszerű burka, ami azt hiszem azt szolgálja, hogy könnyen megfogható legyen, az vajon idővel miért lesz önmagában ragacsos???? Nem...
Gyerekkoromban sokat gyűjtöttem egy növény terméséből. Kb.7-8 cm átmérőjű gömb, a külseje rücskös, hasonló a narancs héjához. Ha szétvágom belül ragacsos, enyvszerű nedve van. Nagyobb cserjén, vagy kisebb fán terem. Melyik növény lehet ez?
szinte az egész kaktuszon elterjedt, fehér, ragacsos, burokszerű a formája lécci segítsetek, különben a kaktuszom tönkre megy, és azt nnem szeretném, mert ez az eyik kedvencem válaszokért előre is köszi
Azért kérdezem, mert két kisgyermekem van. Ha megtalálná, mérgező ami benne van? Vagy ne is vegyek ilyet?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!