Most komolyan ma volt valami napfogyatkozás, és erről csak utólag számolnak be?

válasza:Lehet, a Gyakorikérdéseket kellett volna nézned a hírújságok helyett:
www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
(Meg gyanús, hogy régebbi kérdés(ek)nél is volt említve, hogy idén lesz teljes napfogyatkozás Európában, de most lusta vagyok megkeresni.)

válasza:

válasza:"Miért nem szóltak erről előre?"
Jóval előtte szóltak:
Ritka égi gyönyörűség szemtanúja lehet Európa, 27 éve nem történt ilyen
2025. augusztus 13. 07:16
Huszonhét év után újra teljes napfogyatkozás lesz Európában
2025.08.11. 05:55
Hamarosan sötétbe borul Európa! – Itt vannak a részletek
2025. augusztus 12. 05:45
Ritka kis csodát láthat, aki 19:58-kor felnéz az égre jövő héten szerdán
Részleges napfogyatkozás látható Magyarországról augusztus 12-én, a ritka jelenséget kora este lehet majd megtekinteni.
2026.08.03 - 10:03
Szerdán a Nap több mint felét ki fogja takarni a Hold, a szeme világa érdekében szerezzen be addig egy védőszemüveget
2026. augusztus 11. – 11:33

válasza:Nyugi, holnap megismétlik!
És én most szóltam előre!

válasza:

válasza:

válasza:Készülj:
A következő 74 évben 168 napfogyatkozás lesz látható a Föld különböző pontjairól, ebből 24 Magyarországról is látható lesz. Írd fel a naptáradba!
Kapcsolódó kérdések:
Mországban 2081, nálam 2099-ben történik hasonló
A kérdést az ihlette, hogy láttam sok videót/fórumot azzal kapcsolatban, hogy hol voltak az emberek/mit csináltak a 2001 szeptember 11-én, a terrortámadás idején. Tehát 1999 augusztus 11-én teljes napfogyatkozás volt Magyarországon, ilyen nagyon ritkán van, előtte...
Ami a Föld bolygóról megfigyelhető. Ez igaz? "Egy gyűrűs napfogyatkozás akár 12 percig is tarthat, szemben az elméletileg lehetséges leghosszabb 7 perc 32 másodperces teljes napfogyatkozással." Tarthat több órán keresztül egy napfogyatkozás?
Ma lesz ez a teljes holdfogyatkozás.. a napfogyatkozásba tudom hogy csak szemüveggel lehet de ebbe lehet nélküle? :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!