Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Most komolyan ma volt valami...

Most komolyan ma volt valami napfogyatkozás, és erről csak utólag számolnak be?

Figyelt kérdés
Miért nem szóltak erről előre?

aug. 12. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, a Gyakorikérdéseket kellett volna nézned a hírújságok helyett:

www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

(Meg gyanús, hogy régebbi kérdés(ek)nél is volt említve, hogy idén lesz teljes napfogyatkozás Európában, de most lusta vagyok megkeresni.)

aug. 12. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
aug. 12. 21:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajna nem olvastam előre.
aug. 12. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt kb mindenhol is írtak róla már hetekkel ezelőtt is, másrészt Magyarországról nézve most nem volt annyira látványos, mert csak részleges volt látható.
aug. 12. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem szóltak erről előre?"

Jóval előtte szóltak:

Ritka égi gyönyörűség szemtanúja lehet Európa, 27 éve nem történt ilyen

2025. augusztus 13. 07:16

[link]

Huszonhét év után újra teljes napfogyatkozás lesz Európában

2025.08.11. 05:55

[link]

Hamarosan sötétbe borul Európa! – Itt vannak a részletek

2025. augusztus 12. 05:45

[link]

Ritka kis csodát láthat, aki 19:58-kor felnéz az égre jövő héten szerdán

Részleges napfogyatkozás látható Magyarországról augusztus 12-én, a ritka jelenséget kora este lehet majd megtekinteni.

2026.08.03 - 10:03

[link]

Szerdán a Nap több mint felét ki fogja takarni a Hold, a szeme világa érdekében szerezzen be addig egy védőszemüveget

2026. augusztus 11. – 11:33

[link]

aug. 12. 22:29
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Nyugi, holnap megismétlik!

És én most szóltam előre!

aug. 12. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Már hetek, hónapok óta szó van róla mindenhol, a hiba benned van, ha nem vetted észre!
tegnapelőtt 08:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Én már tavasszal tudtam, hogy Spanyolországból teljes napfogyatkozás lesz látható augusztus 12-én. Emlékszem, hogy mondtam is a családnak, hogy akkorra tervezzünk oda egy nyaralást, de aztán nem valósult meg, így innen néztem volna, ha az épületek és fák között látszódott volna a naplemente.
tegnap 19:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Készülj:

[link]

A következő 74 évben 168 napfogyatkozás lesz látható a Föld különböző pontjairól, ebből 24 Magyarországról is látható lesz. Írd fel a naptáradba!

tegnap 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Hol voltatok/mit csináltatok 1999. augusztus 11-én a teljes napfogyatkozás idején? több lenn

A kérdést az ihlette, hogy láttam sok videót/fórumot azzal kapcsolatban, hogy hol voltak az emberek/mit csináltak a 2001 szeptember 11-én, a terrortámadás idején. Tehát 1999 augusztus 11-én teljes napfogyatkozás volt Magyarországon, ilyen nagyon ritkán van, előtte...

Meddig tart általában egy teljes napfogyatkozás? Meddig tartott a leghosszabb teljes napfogyatkozás?

Ami a Föld bolygóról megfigyelhető. Ez igaz? "Egy gyűrűs napfogyatkozás akár 12 percig is tarthat, szemben az elméletileg lehetséges leghosszabb 7 perc 32 másodperces teljes napfogyatkozással." Tarthat több órán keresztül egy napfogyatkozás?

A teljes holdfogyatkozásba bele lehet nézni szemüveg nélkül?

Ma lesz ez a teljes holdfogyatkozás.. a napfogyatkozásba tudom hogy csak szemüveggel lehet de ebbe lehet nélküle? :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!