Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a szalámiban van...

Igaz, hogy a szalámiban van lóhús? :S

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a lószalámiban.
2009. szept. 10. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Hogy mi van benne, azt biztosan csak az tudja, aki ott van a készítésénél, mi max reménykedhetünk, hogy nincs benne...

Ki tudja mit tesznek bele, a kefírbe például simán beleöntenek tömény nátronlúgot...stb..stb...

2009. szept. 10. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem ló-, hanem szamárhús van benne, vagy legalábbis régebben tettek egyik-másik szalámifajtába, és állítólag nagyon jó (a rendes lókolbász sem rossz, ha az ember csak az ízére tud koncentrálni). Ma már úgy tudom, nem gyakorlat az ilyesmi, vagy ha igen, azt külön feltüntetik. Az viszont igaz, hogy a legjobb, minőségi szalámikat kiherélt, öreg kandisznókból és lemalacozott, kivénhedt kocákból készítik, ezt hentes ismerősömtől tudom. Ezeknek a húsa a legjobb hozzá. Üdv! Zsoel (26)
2009. szept. 10. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A lókolbász lóhúsból van (némi sertészsirral javítva. De a sima szalámiban nincs lóhús, mert az drágább mint a sertés/marha, tehát kicsit drága lenne belerakni.
2009. szept. 10. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nem ló-, hanem szamárhús van benne, vagy legalábbis régebben"


Némely ősszegediek között máig él a hiedelem: a szalámiban szamárhús van. Mi ennek az eredete? Pick Márk mester sokat dolgozott együtt olasz húsipari munkásokkal – s Olaszországban sok a szamár. És a szegedi szalámi már kezdetben sem volt olcsó. Ha a tehát a gyerekek szalámit kunyeráltak otthon, az anyukának az volt a válasza: ti csak ne akarjatok szalámit enni, abban szamárhús van! Pedig hát a szalámiban nem volt szamárhús – csak sokba került.



Magyarországon nem tesznek szalámiba lóhúst, főleg az ára miatt, mivel azt az olaszoknak sok pénzért lehet eladni.

2009. szept. 10. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%
Tényleg valaha tettek bele szamárhust a hentesek maszekba.A szaláminak idősebb nagytestü disznókat raknak,mert azoknak a húsuk kevesebb vizet tartalmaz mint a fiatalok.Van,hogy csak a nagytestüket vették meg.A lovakat csak kényszervágásban vágnak a Pick-nél A marhákat exportálták külföldre jópénzért.Tőlünk is vettek át sokszor exportra gyönyörü jól fejlett bikákat.Nincs lóhus benne.A lókolbászt Makón állitották elő régen.
2009. szept. 17. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!