Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen enzimek és milyen...

Milyen enzimek és milyen körülmények között hatnak egy falat kenyérre a tápcsatornánkban?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 09:08
 1/2 anonim válasza:

Szájban: amiláz enzim termelődik a nyálmirigyekben, ez a szénhidrátokat bontja.


Gyomor: a gyomornedv pepszint tartalmaz, ez a fehérjéket bontja.


Vékonybél: a vékonybélnedv a szénhidrátokat bontja; a hasnály tartalmaz amiláz enzimet (szénhidrátok), tripszint (fehérjék) és lipázt (zsírok).


Máj: ez termeli az epét, ami ugyan nem amésztő enzim, de segíti a zsírok bontását, ugyanis cseppekben tartja őket, hogy az így megnövekedett felületen a lipáz kifejthesse hatását.

2013. jún. 9. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi, azóta már konzultáltam egy biosz tanárral de tökéletes a válaszod :)
2013. jún. 10. 15:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!