Éjszakai égbolt time-lapse készítés a legolcsóbban?
Érdekel a fényképezés és az űr, szívesen csinálnék ilyet de gondolom drága és kezdőként a legolcsóbb jól működő megoldás, technika érdekelne.
Digitális tükörreflexes vagy kompakt gép (igazából nem tudom az alkalmas e rá) legolcsóbban? Megfelelő expozíciós idő? Program milyen kell? stb.
Igencsak lassan kellene pislognia szegénynek.
Amúgy szerintem nem csak jó fényképezőgép kell hozzá, hanem frankó már már kicsi kézi csillagászati távcsővel vetekedő teleobjektív is!
Nyilván a tükörreflexes digitális lesz jó a fényképezőgépből, abból is az amin "végtelenig" vagy nagyon hosszú záridőt be lehet állítani hogy nyitva legyen, az éjszakai fotózáshoz az kell.
Ilyesmire gondoltam, szerintem ez fényképezős, de mondom csak szeretnék hozzákezdeni, nem értek most hozzá, ezért minden normális tanács jól jönne.
http://www.youtube.com/watch?v=XDLmLYXuIDM
Legolcsóbb pedig azért kéne, mert ilyen videókat készítők ahogy láttam (több)százezres géppel dolgoznak, annyim meg nincs csak magára a gépre (most konkrétan semmire, csak informálódok :( ) ezért a legolcsóbb már alkalmas gép kéne de nem tudom a szempontokat, így nem tudok választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!