Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az élelmiszeripari és az...

Az élelmiszeripari és az orvosi szilikon között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Oké, hogy az egyik orvosilag tesztelt, a másikat meg gondolom kajához tesztelték, de konkrétan miben különböznek egymástól? Bárki bármit, amit tud róla, kérem írja le. Köszönöm :)

2016. febr. 5. 22:45
 1/1 EagleHUN ***** válasza:
100%

Csak általánosan írom le, nem konkrétan a szilikonra!


Az orvosi dolgoknak teljesen sterilnek (baktérium és egyéb szennyeződés mentes) nek kell lennie. Illetve mérgező és egyéb káros anyagoktól is mentesnek.

Emiatt a gyártás körülményei (tiszta, steril, kontrollált levegőjű helységek, beöltözött dolgozók stb...) és a gyártás technológiája (pl egy drágább eljárás tisztábban, melléktermékek nélkül hozza a terméket) is merőben eltérő lehet.

Plusz az orvosi célra készülő dolgokat sokkal sokkal jobban kontrollálják. Például gyakran mintát vesznek és ellenőrzik is.


Bármilyen hihetetlen az élelmiszer ipari anyagokra nézve a köjál megenged bizonyos számú baktériumot, mert az még nem veszélyes gyomorba kerülve.

Az orvosi felszereléseknél hatóanyagoknál stb ez elképzelhetetlen!

2016. febr. 5. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!