Két vagy több színuszos hang együtt mikor hangzannak kellemesen az embernek?
Figyelt kérdés
Hullámhosszúk és frekvenciájuknak milyennek kell lennie a másikhoz(/többihez) képest?2016. júl. 1. 00:56
1/6 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy egymás felharmonikusai, vagyis a frekvenciájuk Hertzben kifejezve egymás többszörösei. Ha (relatíve) nagy az eltérés, akkor disszonálnak, és kellemetlen lesz hallgatni a kakofóniát.
2/6 anonim válasza:
Ez egy mély téma, nehéz rá egyszerűen válaszolni. Mindenesetre innen indulnék: [link]
Innen tovább olvashatod, hogy pl. a kvint, terc és egyéb hangközök milyen frekvenciaarányúak, ezeknek milyen típusai vannak, miben különbözik a tiszta hangolás a kiegyenlített hangolástól, stb. Erről a témáról egész könyveket is olvashatsz.
4/6 A kérdező kommentje:
1. Köszi
(hullámhossz egész számú többszörösei azt hiszem akkor)
2.
köszi
de már tanultam és engem ez érdekelne de inkább fizikai mint zene oldalról
3.
köszi
meg van :D olvastam is de arra jutottam hogy fizikai oldalról talán érthetőbb lesz az egész
2016. júl. 1. 22:35
5/6 anonim válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. júl. 7. 02:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!