Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hány fokon tartják meg legjobb...

Vad-Ász kérdése:

Hány fokon tartják meg legjobban a színüket a zöldségek?

Figyelt kérdés

technika ugye a melegytés majd a sokkolás lenne

A kérdés maga ugyan bugyutának tűnhet de mivel minden zöldség más szerkezetű (molekuláris szinten) , (igen tudom vannak hasonlók) szóval a pigmentjeik és másként válnak ki esetleg kontrasztosodnak.



2018. szept. 7. 09:01
 1/3 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerintem az alábbi cikk segíteni fog. A cikk tartalma szerint nem annyira a főzési hőmérséklet, hanem a főzővíz kémhatása és fémion-tartalma a fontos.

Hogy két zöldség közt milyen módon kell a szín érdekében eltérni, azt a zöldség savtartalma és átmelegedési sebessége (vastagsága) fogja igazán befolyásolni.

[link]

2018. szept. 7. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen :D
2018. szept. 8. 00:15
 3/3 A kérdező kommentje:
innen tdok tovább gondolkodni :)
2018. szept. 8. 00:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!