Melyik a helyes ebben a mondatban, "játszanák" vagy "játsszanák"? "Legalább a régi dalokat ne játszanák! "

válasza:

válasza:Szerintem azért, mert ez egy óhajtó mondat, a mondatvégi írásjele pedig ugyanúgy a felkiáltójel, mint a felszólító mondatnak.
De az ige egyértelműen feltételes módú (játszanák).
A felszólító mód "játsszák"; vegyes salátát pedig ("játsszanák") nem csinálunk belőlük. :D

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Van egy fekete-fehér klip amit láttam, gyönyörű lány, helyes pasi, lassú szám,80' évek beli azt hiszem, híres régi nagy sláger volt. Segítség!
Régi recept gyomorfájdalomra: ecetes vízbe szódabikarbóna. Miből mennyit?
évekkel ezelőtt ráhagytam a könnyüvérü csajok hajszolását. mert komolyabbra vágytam.tartósabbra. de azóta mind megszivat ,megcsal, kihasznál, hazudik... ha én használom ki őket akkor ők nemtudnak engem. ez a megoldás?
Asszem 60-90 ütem/min. Ez a helyes, de nekem a kis 126-os polkán: 2sec után van egy ütem ill. kapcsolás.
Úgy, hogy a párom már szól érte, hogy zavarja! Van pl exemről egy fénykép elzárva mindenkitől, de nem szoktam nézegetni, lezárt dolgok ezek az életemben, csak számomra ezek az emlékek kedvesek. Érzelmeket már egyikhez sem fűzök, csak a párom ezt képtelen megérteni. Más is így gondolja?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!