Hogyan írjuk hellyesen az időpontokat, (pl péntek 11-14 óráig tart a bemutató)?
Pénteken 11-14-ig várjuk az érdeklődőket.
Ez így helyes, vagy van jobb, pontosabb írása az időpontoknak?
Jó pl. így:
Pénteken 11–14 óráig várjuk az érdeklődőket.
Nagykötőjel kell közéjük (mert tól–ig).
Pl. Alt+0150 bill.-kombinációval valószínűleg előcsalhatod. (Vagy innen kimásolhatod: – :-)
Lehet a kiejtett formához hívebben is írni:
Pénteken 11-től 14 óráig várjuk az érdeklődőket.
(de nekem az első jobban tetszett :-)
Tényleg gondold át, mert ha már kijavítod a másikat, akkor ne írd egybe, hogy még egyszer,
az "úgy, ahogy" közé pedig tegyél vesszőt,
a felsorolásban lévő "meg" elé viszont ne,
valamint a pl. után nem kell kettőspont (csak lehet, de ide szerintem fölösleges),
továbbá van egy félrecsúszott vessződ is, amiért aztán már végképp nem szólnék, csak azért teszem, hogy segítsek tökéletesedni ;-),
a mondatvégi írásjeleket ne tessék lefelejteni,
és hát ez az "am"... erre jobb, ha nem is mondok semmit. :-)
;-)
Nagyon szívesen!
[Berta, figyeled? Megint egy normális ember. Most már tutira kandikamera van a dolgban... :-)]
BringaManó!
>az "úgy, ahogy" közé pedig tegyél vesszőt<
Bocs' a hülye poénért, de ő kivételesen kötőjelet is tehet közé, mert úgy-ahogy érthető volt, amit írt, bár inkább kevésbé, mint többé :-D
Figyelem, BuciMaci, kedves, figyelem... El is érzékenyültem teljesen, hiszen ő már legalább a második normális ember itt, a GYK-n... :)
De lehet, hogy a harmadik, negyedik stb., nem számoltam.
És persze a mi kis csapatunk tagjai eleve a "normálisak" közé tartoznak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!