Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha a presztízs szót nem...

Ha a presztízs szót nem magyarosan írnánk, hogyan kellene írni a presztízsveszteség szót?

Figyelt kérdés

Tehát a kiindulási szavak:

prestige

és

veszteség

2018. okt. 5. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
semmi értelme, van magyarított megfelelője, amit a kérdésben írtál, ha meg erőltetve, magyartalanul akarod írni mindenképp, akkor ahogy a kérdéskiegészítésben írtad úgy, de az nagyon gáz.
2018. okt. 5. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
hírnévromlás
2018. okt. 5. 20:09
 3/5 BringaManó ***** válasza:
100%

[link]

"Ha az idegen írásmód szerint írt közszó végén hangérték nélküli (ún. néma) betű van, vagy ha az utolsó kiejtett hangot betűknek bonyolult, írásrendszerünkben szokatlan együttese jelöli, akkor az összetételi utótagot mindig kötőjellel kapcsoljuk az előtaghoz, például: couchette-rendelés, lime-likőr, ragtime-koncert. (...)"

2018. okt. 5. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Prestige-veszteség lenne a néma hangzó miatt.

Egyébként nagyon igénytelenné teszi a szöveget az idegen szavak erőltetése a létező magyar megfelelők helyett.

2018. okt. 18. 14:11
 5/5 BringaManó ***** válasza:

írjatok neki magyar megfelelőket!

(#2 nem nyert, újra játszhat)

2018. okt. 19. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Egy beszerzőnek vagy egy tesztmérnöknek van nagyobb presztízse?

Mindkét területen pályakezdő vagyok, kb. ugyanolyan fizetéssel kaptam állásajánlatot és nem tudom, mi alapján kellene választanom. Nőként melyik területen tudnék jobban érvényesülni, karriert építeni, jobb fizetést elérni?

Milyen egy presztízs autóval közlekedni?

Nem a full-full-full luxusautókra gondolok, hanem akár egy 8-10 éves német prémiumra, ami még a mai napig egy modern külsővel rendelkezik. Tényleg másképp viselkednek a közlekedő társaink, mint egy '98-as swift-et vezetve? Lehúzódnak, beengednek, türelmesebbek tényleg?

A Honda prémium márkának számít? Felér a német trióval?

Azt tudom hogy a lexus,infiniti prémiumok,illetve hogy a mazda,toyota,nissan stb inkább a vw színvonalát hozzák,de tény hogy minőségben a honda felettük van,eléri ez a szint a prémium kategóriát?Vagy csak ilyen "majdnem prémium" volvo szinten van?

Mi az általános vélekedés a gyógyszerészekről és magáról a gyógyszerészetről?

Értékes tagja-e manapság a társadalomnak egy gyógyszerész? Az egyetem nehézsége arányban van-e a megbecsüléssel (akár társadalmi akár anyagi szempontból)? ...és hasonlók, mi a véleményetek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!