Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mitől számít egy fikcionális...

Prym kérdése:

Mitől számít egy fikcionális karakter jogvédettnek?

Figyelt kérdés

Konkrét példán keresztül: Ha egy meglévő rajzfilm főszereplőjét egy művész a saját stílusában, de abszolút felismerhetően lerajzolja, a kész művet értékesítheti valamilyen formában? Sok helyen látok "nem hivatalos merchandise"-t, és megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy (szerzői engedély nélkül) nem illegális-e az ilyen jellegű tevékenység.

Köszönöm előre is a válaszokat

2019. szept. 17. 18:49
 1/1 anonim válasza:
100%

[link]

Szívesen!

2019. szept. 17. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Lehetséges olyan nyelvet konstruálni, amiben jóformán minden karakter más?

És mondjuk minden kifejezhető vele, amit az angollal vagy a magyarral is ki lehet.

Volt már veletek olyan, hogy egy filmbeli, vagy könyvbeli karakter halálát valódi sokknak éltétek meg? Normális ez?

Két ilyen vésődött nagyon az emlékezetembe: Az X-menben Jean volt a kedvenc szereplőm. Aztán, amikor a 2-ben meghalt, egyszerűen nem bírtam elhinni, vártam, hogy újra előjöjjön, két-három napig a hatása alatt voltam. Ez még kisebb koromban volt. A másikat sokkal...

Az mire utal ha gépeléskor már egyre többször tévesztek betűt? Tevékenységből adódó ártalom.

Eleinte csak az a és e betűt cseréltem így fel, a helyesírás ellenőrzés segít, de már egyre több ilyen van. Nem gabalyodnak össze az ujjaim, de ez biztos valami sajátos, tevékenységből adódó ártalom. Az előző néhány nappal lezárólag, egy ideig csak angolul írtam. Ez...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!