Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a különbség egy egyetemet...

Mi a különbség egy egyetemet végzett nyelvtanár és egy főiskolás végzett nyelvtanár között?

Figyelt kérdés
Sokkal többet tud pl angolul egy középiskolai(aki egyetemre járt) tanár egy általános iskolaitól(aki "csak" fősulira)?

2014. júl. 30. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Ez butaság, nem a nyelvből tud többet!


A különbség az, hogy tanár, tehát taníthat-e felsősöket meg gimnazistákat is, vagy tanító, tehát alsósokat taníthat.

2014. júl. 30. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagy egyéni különbségek lehetnek, de ez nem feltétlen csak az egyetemen vagy a főiskolán múlik. Ugye nem mindegy, hogy valakinek milyen minősítésű a diplomája. Lehet kettes is meg ötös is. Mindkettő diploma, de nem ugyanazt a tudást takarja. Nekem volt gazdasági szaknyelvi csoportban olyan tanítványom, akinek már volt nyelvtanári diplomája (3 éves főiskolát végzett, de még nem tanított) és kb a B2 szintnek (középfokú nyelvvizsga) felelt meg az általános nyelvi tudása. A szaknyelvi vizsga is csak középfokra került neki, pedig a csoport nagyobbik fele felsőfokút tett.
2014. júl. 30. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát én nem így tudom. Van a tanító,aki főiskolát végzi el, 1-4 osztályig taníthat,van az általános iskolai tanár,ő is fősulit csinál,de 5-8 ig taníthat osztályokat,és van az egyetemi diplomás tanár,aki középiskolában taníthat,illetve érettségiztethet. A kérdés egyébként is kifejezetten a nyelvre szól,mert pl oké,hogy egy gimis kémiatanár többet tud egy ált.iskolaitól,de azért érdekel a nyelv ,mert az ilyen összetett dolog,arra vagyok kiváncsi,hogy mit tudom én a középiskolás angol tanár több szót tud,több nyelvtant vagy bármit ,mint az ált.iskolai?
2014. júl. 30. 11:30
 4/6 A kérdező kommentje:
igen,a diploma milyensége befolyásolja,valószínűleg többet tud egy full ötös főiskolai,mint egy kettes egyetemi,de normális esetben hogy van ez?mert mindkét esetben C1 nyelvvizsgát is kapnak,de melyik érhet többet?
2014. júl. 30. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Az általános iskolai, és középiskolai tanárok alapképzésben ugyanazt tanulják (kb 150 kreditig ugyanazt az alap oktatást kapják), csak majd a választásuk után kezdik el konkrétan az adott specifikus képzést. Ugyanúgy tud angolul, de az általános iskolai az alapozásra, az alap igeidőkre specializálódik, míg egy középiskolai már komplex nyelvtanítást végez, és nem az alapokkal foglalatoskodik. Ott már lesz bonyolultabb szöveg- szituáció- nyelvtani helyzetek egyaránt, és itt készülnél fel a nyelvvizsgákra is egyaránt (persze sokan már letudják általánosban manapság).


Egyébként egyetemen is lehet általános iskolai tanárnak tanulni, viszont egyelőre főiskolán csak általánosnak lehet, középiskolainak nem.

2014. júl. 30. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te fogalmakat keversz. Egy társadalomban a megfelelő működéshez szabályok kellenek. Egy ilyen szabály, hogy vannak főiskolák, amelyeket alsóbb osztályokban tanuló diákok oktatási feladatainak ellátására találtak ki, és vannak egyetemek, amelyeket az idősebb diákok számára. Mivel a befogadóképesség és a tanulási mód, érdeklődés eltérő az egyes korosztályoknál, ezért nemcsak többet tanít egy egyetem, hanem mást is. Ez nem azt jelenti, hogy nincs szoros átfedés, hanem azt, vannak lényeges különbségek, amit a másik tanárjelölt nem tanul meg. Ez egy dolog, és jogi szempontból van jelentősége. Az viszont, hogy melyik nyelvtanár okosabb, vagy tud többet, már erősen személyfüggő. Nem ritka, hogy sok főiskolát végzett oktató messze többet és jobban tud, mint egy egyetemet végzett. És az idősebb diákok is vele járnak sokkal jobban, mint az egyetemi diplomával ugyan rendelkező, de tudással annál kevésbé rendelkező oktatóval.
2014. júl. 30. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!