Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A kávéfőző, ha nincs benne...

A kávéfőző, ha nincs benne őrölt kávé, akkor desztillált vizet ad ki?

Figyelt kérdés

Ha nem rakok őrölt kávét a kávéfőzőbe.

Feltöltöm vízzel. - Elindítom - Kiadja a kávé helyett a vizet a levőzési folyamat során.

Akkor az a víz, amit kiad desztillált víz?


Gondolnám, h gőzzé alakítja a vizet és az folyik ki belőle.

Akkor pedig desztilláltvíznek kellene lennie. De nem vagyok benne biztos.


Egy egyszerű kávéfőzőre gondolok. Pl ez:

[link]


Köszi!

Légyszi olyan írjon, aki ért is hozzá.



2020. nov. 10. 02:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem, már csak azért is, mert a kifolyónyilás is el szokott vizkövesedni idővel. Honnan kerülne oda vizkő, ha desztillált viz jönne ki a kifolyónyiláson?

Ezek a kávéfőzők forrásig melegitik a vizet egy vékony csővezetékben. Amikor felforr a viz, tele lesz kis gőzbuborékokkal, ami tkp. nagyon kitágult viz(gőz). Ezek a gőzbuborékok pumpálják ki a forró vizet a kávéfőzőből a darált kávéra.

Amúgy ha desztillált vizet nyomna ki, akkor kéthavonta kellene új kávéfőzőt venni, mert a régibe már nem férne több viz a lerakódó vizkőtől :) Vagy csak ioncserélt vizzel üzemeltethetnéd.

2020. nov. 10. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A kávéfözö, ahogy 1-es írja, göznyomással meleg vizet ad ki, amiben az oldott anyagok benne vannak. a desztillálás lényege, hogy a forralás során keletkezö göz egy vegytiszta hidegebb felületen lecsapódik, ezt gyüjtik össze. Mindenképp göz halmazállapoton keresztül kell menjen a víz, így lesz oldott anyagtól mentes.
2020. nov. 10. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk inkább úgy, hogy tisztább vizet, mint amit beleöntöttél, és valamennyire fertőtleníti is.
2020. nov. 10. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Nem desztillált víz.
2020. nov. 10. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

A régi kotyogós kávéfőző olyan, mint egy szódásszifon, csak nem CO2 nyomása hajtja ki a vizet, hanem elforrt vízgőz nyomása.


Vannak olyan speckó kávéfőzők, amik kifejezetten a gőzt nyomják át a kávéőrleményen. Ott nagyjából megvalósul a desztillálás.

Ott, ha kemény víz kerül bele, a vízkő ott is marad szépen a kazánban. Csak ezekbe éppen ezért lágy, lehetőleg desztillált, ioncserélt vizet kell alapból tölteni.


A kotyogós csak azért vízkövesedik, mert a kemény víz oldott ásványainak kicsapódása már forralás közben megindul.

2020. nov. 10. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!