A hideg tavaszt a viszonylag enyhe télnek köszönhetjük?
nem. az idei télen eléggé másféle időjárási helyzetek uralkodtak, mint tavasszal.
egyébként nem igazán lehet felállítani ilyen összefüggéseket, hogy "enyhe tél volt, akkor hideg lesz a tavasz", meg hasonló. az eddigi legenyhébb telet például kifejezetten enyhe tavasz követte (2007).
Szerintem az egyetlen összefüggés a globális klímaváltozás lehet, a két évszak időjárása közt ok-okozati kapcsolat nem nagyon van.
És éppenséggel egy-két év időjárása még a globális felmelegedés mentén sem mérvadó statisztikailag.
Egyetértek a két évszak kijelentéseddel. :\
1. Novembertől májusig tél.
2. Júniustól októberig nyár.
Egyik nap még bundabugyi-nagykabát/fűtés, másnap meg már egyszál semmi/ventillátor, AC. Az átmeneti ruházat meg évek óta ott figyel a szekrény mélyén kihasználatlanul.
Nosztalgia ON: nekem - személy szerint - hiányzik a tavasz-ősz feeling.
Minden ki van tolódva, tél, tavasz, nyár, ősz is később indul be.
És az átmenet nem folyamatos, hanem hektikus hőmérséklet-hullámzás formájában történik.
A klímaváltozás mint ok meglengethető, de nem lehet azt mondani, hogy az egyik évszak klímája okozza a másikét, én erre utaltam.
az évszakok közti átmenet a legritkább esetben folytonos.
tulajdonképpen idén még viszonylag sima volt az átmenet, egy valamirevaló mérsékelt övi tavasz sokkal durvábbakat tud csinálni, nem nagyon voltak pl. egyik napról másikra tizenöt-húszfokos hőmérséklet-változások, egyszerűen csak úgy en block szinte végig az átlagnál hidegebb volt, mintha egy hónappal korábban járnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!