Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért a finomított cukor és a...

Miért a finomított cukor és a szénhidrát a rossz táplálék mikor azt bontja le legkönnyebben az emberi test?

Figyelt kérdés
2022. dec. 3. 17:58
 1/6 anonim válasza:
74%
Ki mondta hogy rossz? Ugyan ugy glukoz lesz belole mint a tobbi ch-bol
2022. dec. 3. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondják, hogy rossz, mert gyorsan felszívódik, és hullámvasútozik a vércukorszinted. A másik, hogy energián kívül semmilyen fontos, hasznos tápanyagot, nyomelemet, vitamint stb nem tartalmaz. Ezért szokták üres kalóriának is hívni az ilyen táplálékot.
2022. dec. 3. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem lenne az rossz, csak a modern életmód azt hozza, hogy kevés fizikai munkát végez az emberek többsége, így a szénhidrátokból relatívan könnyű a szükségesnél többet enni és a szervezetünk hajlamos eltárolni a fel nem használt szénhidrátokat háj formájában.

A túlsúly az, ami rossz, az elhízás, minél nagyobb, annál károsabb.

2022. dec. 3. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a rossz, a túlzásba vitt fogyasztása a rossz. Sokan pedig nem is kicsivel többet, de egyenesen sokszorosát fogyasztják, mint amennyi cukrot igényelne a szervezetük.
2022. dec. 3. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó, hogy a fidesz kormány törödik az emberek egészségével, és már nem lehet cukrot kapni.
2022. dec. 3. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs vele, sőt elég rövid úton meghalnánk nélküle. Sőt. A szervezetünk igazából nem is a hyperglikaemia ellen védett, hanem a hypoglikaemia ellen, ez ellen fejlesztett az evolúció egy kazalnyi utat, hogy megelőzze. Természetesen valamilyen mértékben a hyperglikaemia ellen is védettek vagyunk, de ez a védettség erősen korlátozott. Mindez logikus, mert a napjainkban tapasztalt élelembőség közel sem magától értetődő, a természetben az él túl, aki az élelem hiányát jól viseli. És itt a probléma, a tartósan túlságosan nagyarányú cukorbevitelre a szervezetünk nincs felkészítve. És ennek vannak olyan fincsi következményei, mint az elhízás, a cukorbetegségek.
2022. dec. 4. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!