Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány fokon dolgoznak leggyorsa...

Hány fokon dolgoznak leggyorsabban a kefír baktériumok?

Figyelt kérdés
2023. nov. 16. 22:52
 1/3 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Az nem baktérium, hanem gomba.
nov. 17. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

A wiki azt mondja, hogy baktérium és gomba is.

"A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurtféleség, amely nem csupán tejsavbaktériumokat, hanem élesztőgombákat is tartalmaz. "

nov. 17. 07:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"A 16-28°C hőfoktartományban kell mozognunk. Nagyon nem mindegy, hogy ezen belül mit választunk! Ha 20°C alatti tartományban savanyítunk kefirt, akkor a folyamatok lelassulnak, az élesztők jobban dolgoznak, mint a baktériumok. Ezért szénsavasabb, kevésbé savanyú, élesztősen aromásabb lesz a kefir. (kaukázusi típus) Lassan savanyodik, 1-3 nap is lehet az alvadás. Ha a 22-24 °C tartományban maradunk, akkor átlagos kefirünk lesz, 16-24 óra alatt. A 25-28C° tartomány enyhén kefires, savanyú aludttej lesz, 10-15 óra alatt. ( ez az üzemek kedvenc kefirje :-) . 28°C felett az élesztők már nagyon lusták, viszont a tejsavbaktériumok készíteni fognak egy savanykás aludttejet - ez is finom, csak nem kefir!"

[link]

nov. 17. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!