Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek az AI segítségével...

Szerintetek az AI segítségével a 21. században a tudomány képes lesz biológiai halhatatlansághoz segíteni az embereket?

Figyelt kérdés

ma 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ma 09:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Minden véget ér egyszer, az emberi élet is. Meghosszabbítani lehet az életet, de a halhatatlanság lehetetlen.
ma 09:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam, de szerintem nem lehetetlen.
ma 09:52
 4/6 hollófernyiges ***** válasza:
75%
Lehet, de nem te leszel halhatatlan, hanem Jeff Bezos meg Elon Musk.
ma 10:40
 5/6 EagleHUN ***** válasza:
100%

Bár részemről is mindenkinek ment a zöld.

Azért ha jobban belemélyedek a kérdésbe a kérdező "biológiai halhatatlanság" -ról beszél!!!

- Biológiai ( genetikai ) halhatatlanság az is ha természetes úton tovább adod a génjeidet, minél több gyerekbe annál biztosabb hogy minden géned továbbadod. Tehát ez egy most is működő dolog.

- Biológiai ( genetikai ) halhatatlanság az is ha leklónoznak. Ami ugyan tilalom alatt áll a legtöbb országban. És nem is várható a tilalom feloldása. Csak ugye a klónozásnál a memóriá tudásod tapasztalataid maradnak a régi testedben a klónod egy új ember lesz nem te.

// De ennek ellenére hogy tiltott, hallani olyan híreket hogy állítólag nemzetközi vízeken hajózó kínai luxus kórházhajókon több mint egy évtizede elvégzik a szupergazdagok részére. Az első ilyen klón ember, valami arab milliárdos meghalt gyerekének újraalkotása, lassan már nagykorú lesz. //

Persze értem én hogy a kérdező a saját testünk utólagos halhatatlanná tételére gondolt.

Na ez egy borzasztó nehéz feladat.

Sem a 21. században sem a 22. században nem fog ilyen megvalósulni. Az életet meg fogják tudni hosszabbítani, nem is kicsit. Talán 150 -ig is elélhetünk és alapvetően jó életminőségben.

Sőt születés előtti ( fogantatás kori ) genetikai beavatkozás ( génterápia) nélkül nem is látok rá semmi esélyt az ennél extrémebb hosszú minőségi életre.

Ráadásul biztosan nem fogják mindenkinek elérhetővé tenni csak a szupergazdagoknak.

De ha ezt a fogantatáskori beavatkozást meg is teszik az sem jelenthet majd örök életet.

Csak pár száz évre elnyújták amíg rommá öregszel.

Messze van ez az örökélettől. És a szeretteiden és ismerőseiden akiken nem végzik el azokat végig nézheted ahogy kihalnak. Elég szomorú sors lenne ez.

ma 12:02
 6/6 EagleHUN ***** válasza:
100%

Javasolt filmek a témában:

200 éves ember.

Gattaca.

Hegylakó.

ma 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!