Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Pontosan hány %-os etanol az,...

Phoney kérdése:

Pontosan hány %-os etanol az, amiben már semmi nem él meg?

Figyelt kérdés

Magyarul hány %-nál keződnek a meg nem romló likőrök?


Vagy szervetlen úton is megromolhat egy (természetes összetételű) likőr?


2011. ápr. 30. 21:46
 1/6 Tom Benko ***** válasza:
Kb. 15. Általában a likőröket 22,5%-tól fölfelé kezdik értékesíteni. Viszont levegővel érintkezve, napfény hatására igenis megromolhat, bár jóval lassabban, mintha valami elszaporodna benne.
2011. ápr. 30. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A megromlás nem csak baktériumok elszaporodását jelenti.

pl a zsírok avasodása is ilyen. Tejszínes likőröknek van elég zsírtartalma.

Ehhez hasonlóan a többi szerves molekulában is történhetnek változások, amelyek tönkretennék az italt. Ez viszont már nem függ az alkohol tartalomtól.

2011. ápr. 30. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Ájhevnó ***** válasza:

Az alkohol elecetesedhet. Alkoholból acetaldehid, majd abból ecetsav képződhet, ha nincs megfelelően tárolva a szesz. Nem kell hozzá más, csak oxigég vagy fény, meg idő.

A hány %os etanolra, amiben semmi nem él meg, pedig nem tudom a választ, de 70%-osban még vígan lubicok néhány baktérium.

2011. máj. 1. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

"70%-osban még vígan lubicok néhány baktérium."


Egyébként a 70%-os pusztítja a legjobban a mikroorganizmusokat. Jobban mint a 80%-os. Ezért használunk a gyógyszergyárban 70%-os hígítást a fertőtlenítésre.

2011. máj. 1. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Ájhevnó ***** válasza:

És azért kell germicid lámpával legalább fél óráig a sterilnek szánt részeket világítani, mert az alkohol bár tényleg jó hatásfokon fertőtlenít, de épp, mivel mindent alkohollal fertőtlenítünk, már alakultak ki annak ellenálló törzsek.

Tényleg 70%osat használunk, mert lassabban párolog.

2011. máj. 1. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, a 7:3 alkohol:víz oldat jobb oldószer a tiszta alkoholnál, ezért használják így.


A növényeket pl. nem jó tisztaszeszben kivonatolni (tinktúrához vagy szeszes italhoz), mert akkor nem eresztenek olyan jól.


Amúgy köszönöm a válaszokat:)

2011. máj. 1. 13:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!