Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezhettek nagyon intelligens...

Létezhettek nagyon intelligens dinoszauruszok?

Figyelt kérdés
Olyan intelligensre gondolok, mint pl egy csimpánz, vagy egy delfin. Valahol olvastam, hogy a troodon nagyon okos volt, és létezhettek nála is okosabbak, amiknek a csontjai eddig nem kerültek elő, mert nagyon kevés élőlényből lesz ősmaradvány, és még rengeteg faj vár felfedezésre.

2013. jan. 25. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Ez az amit sose fogunk megtudni, hacsak nem csinál valaki egy Jurassic Parkot.
2013. jan. 25. 20:59
 2/9 A kérdező kommentje:
koponyamaradványból lehet következtetni az agyméretre úgy tudom...
2013. jan. 25. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az agy mérete, és az intelligencia közt nincs szoros összefüggés. Egyébként ha belegondolsz simán lehetett intelligens faj 65+ millió évvel ezelőtt, hiszen, ha még használtak is tárgyakat, és voltak épületeik, azoknak a nyomai ennyi idő alatt rég eltűntek.
2013. jan. 25. 21:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, a Troodon az agytérfogatából ítélve okos ragadozó volt, de úgy átlagban nem voltak túl okosak a dinók, ritka az, akinek nagyobb volt az agya mint egy homo sapiensnek. Persze lehet, hogy vannak olyanok, akiket nem találtunk még meg de okosabbak mint a Troodon, de ezt addig nem tudjuk meg, amíg ki nem derül.
2013. jan. 25. 21:49
 5/9 A kérdező kommentje:
igen, ezt már máshol is olvastam, hogy ha pl volt egy olyan dinó, ami elindult az intelligenssé válás, és a civilizáció útján, és mondjuk már eszközöket is készített, annak ennyi idő után semmi nyoma sem maradt
2013. jan. 25. 22:41
 6/9 poiu ***** válasza:
100%
A madarak intelligensek, a madarak dinók.
2013. jan. 26. 08:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Bennük volt a potenciál, hiszen vannak elég értelmes madarak (például hollófélék). De a körülményektől függött, hogy elindul-e egy faj az értelem fejlődésének útján, és hogy ezek megvoltak-e...

Ha találnak gyíkembert, akkor bizonyosan.

2013. jan. 26. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:
2013. dec. 31. 17:15
 9/9 anonim válasza:

A tudósok szerint a Raptorok különböző fajtái igen okosak voltak.Meg szerintem is azok voltak. Azt mondják hogy a Troodon,Velociraptor,Achillobator,

Utahraptor,Deinonychus voltak a legokosabb fajok...Én személy szerint az Achillobatorra szavazok

2017. aug. 4. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Evolúció vs intelligens tervezettség?

Kérlek adjatok nekem bizonyítékokat mind a 2 mellet.

Szerintetek valaha lehetett a Földön egy előző intelligens faj az ember előtt?

Egy elmélet szerint élhetett egy olyan dinoszaurusz faj, ami egy ősember szintjét érte el értelmileg, de az is kiveszett a meteor becspodásakor. Talán valamiféle primitív civilizációt is kiépített, csak 65 millió év alatt nem maradt belőle semmi. link:

Ki hogyan publikálna egy új csillagászati elméletet?

Van egy elméletem, merre keressük az univerzumban az intelligens lényeket. Hogyan tudnám úgy publikálni azt, hogy az elméletem, az én nevemmel kerüljön a tudománytörténelembe(nem tudom, mennyire érthető ez így, hogy mit is szeretnék)?

Miért nem hajlandóak vitatkoznia az intelligens tervezés hívei?

Ha meghívják őket egy műsorba soha se hívnak meg evolúció elméletet pártoló biológusokat, az internetes videóknál a megjegyzéseket letiltják vagy csak ellenőrzés után jelenítik meg őket (ezt főleg az ÉRTEM teszi), könyveket írnak arról hogy mért nem igaz az evolúció de...

Mitől pusztultak ki a Spinosauridae dinoszauruszok?

Ez a kérdés régóta foglalkoztat. Ezek a félig halevő dínók szinte minden kontinensen megéltek! Észak/Dél-Amerika,Európa,Afrika,Ázsia, és még Ausztráliában is éltek!!!! De kérdem én mitől pusztultak el ha egyszer ennyire elterjedtek voltak?Tömeges kihalás, pl egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!