Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem ehetünk nyers húst?

Miért nem ehetünk nyers húst?

Figyelt kérdés

Üdv.


Elnézést, ha valami orbitális baromságot kérdezek, de erről se gimnáziumban, se általánosban nem volt szó.


Mi emberek miért nem ehetjük meg a nyers húst? Hiszen minden ragadozó azt eszi, csak mi sütjük meg. De hát az elején mi sem voltunk valami okosak, nem főztük meg, mégis túléltük. Meg az oroszlán is túléli. Meg mindegyik ragadozó, mindenevőnek alapvető, hogy nyersen eszi.


Akkor mi miért érezzük "rossz" ízűnek a nyers húst? Mert azt tudom, hogy azt érezzük rossznak, ami a szervezet szerint nem jó. Mi lenne, ha nyersen ennénk le mondjuk a húst, mondjuk egy zebráról, akit éppen levadáztunk? Bajunk lenne belőle?


A válaszokat előre is köszönöm.



2013. szept. 16. 15:33
 1/7 Makoscsiga ***** válasza:
100%
Miért ne ehetnénk nyers húst? (pl. susi, sonka, kolbász, szárított húsok)
2013. szept. 16. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
a kuytának/oroszlánnak 5x olyan erős gyomorsava van mint nekünk.könnyebben elbánnak a kórokozókkal.
2013. szept. 16. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Srapnel ***** válasza:
80%
2013. szept. 16. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Platypus ***** válasza:
100%
A nyers hús nem rossz ízű. A tatárbeefsteak és a szusi például friss nyers hús. A füstölt és szárított húsféléknek is alapvetően nyers ízük van. Azért nem eszünk ilyesmit, mert kockázatos, lásd a fenti linken.
2013. szept. 16. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

A ragadozók emésztőrendszere sokkal rövidebb, így gyorsabban áthalad rajta a hús. (Nem kezd el rothadni a belekben, miközben toxinok keletkeznek.)

Kis mennyiségben meg tudjuk emészteni, de elég lassan.

2013. szept. 17. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ehetünk, csak éppen egy nagyobb darab húson sokáig elnyammognánk (a friss hústól nem biztos, hogy lenne bajunk). Főzés, sütés nélkül csak rovarokat, férgeket, csigát, békát, gyíkokat, kisemlősöket, madárfiókákat ennénk gyakrabban, mert csak azt tudnánk könnyebben megrágni. Jobban járnánk, ha bezabálunk gyümölcsből, vagy esetleg férgekből, mintha pl. nagy növényevők húsán rágódunk, ha nem tudnánk sütni, főzni.
2017. jan. 28. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Németkrszágban (Türingiában) szokás a nyers darálthúst vajas zsömlére kenni.
2018. nov. 3. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!