Legyen F (n) a Fibonacci-sor n. eleme, SF (n) az első n elem összege. Mennyi SF (1000001) / F (1000001) - F (500000) / F (500001) ) négy tizedesre kerekített értéke?
b) Mennyi F(1000011) / ( F(444440) * F(555550) ) négy tizedesre kerekített értéke?
(A nulladik elem 0-val nem számolunk.)

válasza:A válaszhoz fel tudod használni a zárt formáját a fibonacci számoknak:
Az összegzést pedig mértani sor összegeként teheted meg, hiszen fel tudod bontani ezt két mértani sorra.
Ha A=( gyök(5) + 1 ) / 2 = 1,618034 akkor
a) A^2 - 1/A = 2,618034 - 0,618034 = 2 ?
b) A^21 = 24476,000041 --> 24476 ?
Kapcsolódó kérdések:
Ha kénsavba teszek rezet és cinkiet akkor elvileg elektromos egyenáram keletkezik amelyen a réz a + pólus a cink pedig a - pólus. Ha kénsavba teszek vasat és rezet akkor melyik lessz a pozitív és a negatív pólus és miért ? Kérlek mondjátok el hogyan lehet ezt meghatározni köszönöm.
Az elemtartómon is kirakódott egy kékes színű kristály, az asztalomon pedig volt egy kis ételecet, és kíváncsiságból cseppentettem rá. Rögtön elkezdett pezsegni.
Most ezt nem igazàn értem, hogy van: "A periódusos rendszerben a horizontális rokonság a középtől a szélek felé nő. A vertikális rokonság pedig a rendszer közepén mutatja a maximumot. Például felhozható e szabályok érvényesülésére, hogy a Fe, Co és Ni sajátságai...
Ha a konnektor fàzis pontjàt megérintem és le vagyok földelve, akkor megüt az àram. Elemnél miért nem gyullad fel az izzò?
pl. deutérium-trícium molekula az elem, vagy vegyület
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!