I2+H2O <-> H + I + HOI Ez a képlet helyes?
Figyelt kérdés
HOI hogy nevezem el?2014. dec. 25. 17:49
1/3 anonim 

válasza:

válasza:Nem egészen.
I2 + H2O = HI + HOI
Hipojódossav.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. dec. 25. 18:13
3/3 anonim 

válasza:

válasza:No és megemlítendő, hogy a reakció egyensúlya igencsak bal oldalra van eltolva.
Kapcsolódó kérdések:
Melyik szóhoz, melyik képlet illik? A. Láthatatlanul 1. szótő+k+j+r B. Mondogatták 2. szótő+j+j+r C. Könyveimért 3. szótő+k+k+r Melyik a helyes?
A: A1, B2, C3 B: A2, B1, C3 C: A3, B1, C2 D: A3, B2, C1
Melyik képlet lehet a helyes?
Egyenletes körmozgásnál melyik a helyes? i=r*f vagy r*(fi)
NaOH5 gázról valaki valamit mondana nekem?
Egyáltalán helyes ez a képlet vagy egyáltalán létezik? és ha igen, hogy lehet ezt elöállitani?
Helyes ez a képlet?
Középiskolában tanultuk az ideális gáztörvényt: pV = nRT. Most egyetemen műszaki hőtanból találkoztunk egy képlettel: pV = mRT. Itt az "n" helyett "m" szerepel. Azt hittem elírás, de nem, mert ez a magyarázat tartozik hozzá: "Ha a V térfogatú zárt rendszerben m tömegű...
Helyes így ez a kémiai egyenlet?
4 Fe2(SO4)3 + 6 K4[Fe(CN)6] --> 2 Fe4[Fe(CN)6]3 + 12 K2SO4 Divas-triszulfát oldathoz öntöttem tetrakálium-[hexaciano-ferrát]-ot.
Ez a fizikai képlet helyes?
a = 2s/ t2 gyorsulás = 2*út/idő a négyzeten
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!