Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért 36%-os a tömény sósav...

Miért 36%-os a tömény sósav és 98%-os a tömény kénsav?

Figyelt kérdés
ha elkezdenénk a tömény sósavat desztillálni nem töményedne?
2015. márc. 16. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyi, mert az anyagi tulajdonságai annyit tesznek lehetővé. Ha a tömény sósavat melegítik, akkor elillan a sósavgáz is, hiszen a sósav tulajdonképpen gáz halmazállapotú szobahőmérsékleten, csak a gyakorlatban a telített (38%-os) vizes oldata van használatban. A kénsav pedig annyira vízmegkötő, hogy nem lehet töményebbet csinálni belőle.
2015. márc. 16. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A sósav nem más, mint hidrogén-klorid vízben oldva, míg a kénsav egy különálló vegyüket H2SO4
2015. márc. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
vegyület*
2015. márc. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Azeotrópos elegyek, ami azt jelenti, hogy egy hőmérsékleti pontot elérve a desztillátum összetétele nem változik.


[link]


Egyébként lehet töményíteni vízelvonószerekkel.

2015. márc. 17. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!