Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Keves ido alatt kristalyositas?

Keves ido alatt kristalyositas?

Figyelt kérdés
Ma tudtam meg par oraja hogy kristalyositani kell holnapra sot vagy cukrot.beteg voltam azert nem tudtam. Csinaltam regen mar ilyet, de most egy ejszaka alatt kene. Megcsinaltam a sos vizet, felraktam a mikro tetejere. Ha reggel egy nagyobb edennybe beleteszem a poharat amibe forro viz van gyorsabban fog parologni? Reggel csak olya 20 percet tudna lenni abba a meleg vizbe. Hogyan ,egyen kesz?

2015. nov. 5. 22:50
 1/2 spectator ***** válasza:
Hogy só, vagy cukor, nagyon nem mindegy! A (konyha-)só oldhatósága alig függ a hőmérséklettől, a cukoré igen. Sónál a hűtéssel nem sokra mész, cukornál igen. Persze a bepárlás (=elfogyasztom a vizet) nem igazi kristályosítás, porszerű anyagot kapsz.
2015. nov. 7. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Soval csinalom es adot a tanrno egy hetet nekem pluszba meg.
2015. nov. 8. 14:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!